Vlahović: CDU neće učestvovati na parlamentarnim izborima

"Nijesmo spremni da ulazimo u neprincipijelne dogovore, niti da budemo politička, ideološka i intelektualna potpora i podrška onima koji su umislili da mogu samostalno ili se pretvaraju da stvaraju "koalicije" koje služe za tragikomičnu promociju njihovih "lidera", poručuje Vlahović
117 pregleda 48 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: CDU
Miodrag Vlahović, Foto: CDU
Ažurirano: 08.09.2016. 09:22h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) neće učestvovati na parlamentarnim izborima sazvanim za 16. oktobar, kazao je predsjednik ove partije Miodrag Vlahović.

"Istovremeno, naša izborna lista "Cdu: Volimo Budvu!" će poslije izbora preuzeti vlast u toj opštini", jasan je Vlahović.

Vlahović je rekao da ova partija nije zainteresovana da gostuje na listi vladajuće partije, niti ih interesuju mrvice sa stola predizbornih koalicija.

"Nijesmo spremni da ulazimo u neprincipijelne dogovore, niti da budemo politička, ideološka i intelektualna potpora i podrška onima koji su umislili da mogu samostalno ili se pretvaraju da stvaraju "koalicije" koje služe za tragikomičnu promociju njihovih "lidera", poručuje Vlahović.

On je kazao da Cdu nema sponzore, "domaće tajkune i inostrane službe da nas finansiraju".

"Nijesmo ni eksponenti medijskih koncerna, niti centara moći. Mi smo samostalna partija i zato mnogima smetamo. Sa prezrenjem gledamo na pokušaje jedne "liberalne" stranke da se udomi kod vladajuće partije. Njihov vapaj da ih tamo prime je otužan", rekao je Vlahović.

On je saopštio da je Cdu autentična liberalno-demokratska partija centra, trajno opredjeljena da baštini i promoviše ideje građanske i demokratske Crne Gore, ali i da čuva i brani crnogorske nacionalne i državne interese.

"Do sada smo na izborima učestvovali samostalno. Tako ćemo i nastaviti. Naša izborna lista u Budvi "Cdu: Volimo Budvu! - Dragan Purko Ivančević" bilježi ohrabrujući rast podrške kod građana, koja, u ovom trenutku, iznosi preko 14%. Prvi smo predali našu samostalnu listu. Spremni smo da preuzmemo vlast i odgovornost za obnovu i razvoj budvanske opštine. Naš uspjeh u Budvi će biti temelj naših budućih aktivnosti", poručuje Vlahović.

Predsjednik Cdu je kazao da demokratski razvoj Crne Gore treba da potvrdi i očuva državnu nezavisnost, nacionalni integritet i građanski koncept države.

"Crnoj Gori su potrebne promjene sa crnogorske, demokratske i građanske strane. Crnoj Gori je neophodan i ulazak u NATO, jer je to zalog naše mirne budućnosti i nepromjenljivosti naših granica. Ove promjene će donijeti oni koji vole i poštuju Crnu Goru, kao što će naša lista u Budvi, okupljena oko naših kandidata i jasnog programa sanacije i obnove Budve, potvrditi našu snagu pod sloganom "Volimo Budvu!", zaključio je Vlahović.

Bonus video: