JKPCG: Pristupamo DF sa crvenom bojom, srpom i čekićem i zvijezdom petokrakom

Kako je kazao Vuković, razvlašćivanjem DPS i demontiranjem njenog, kako je naveo, trgovački nastrojenog establišmenta i kvazi elite svih nivoa i usmjerenja, stvorili bi se uslovi za započinjanje nove ere političko-ekonomskog preokreta i duhovnog preobražaja crnogorskog društva
165 pregleda 162 komentar(a)
JKPCG, DF, Foto: Demokratski front
JKPCG, DF, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 07.09.2016. 12:34h

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKPCG) pristupila je danas Demokratskom frontu (DF), saopšteno je na konferenciji za novinare.

Predsjednik Centralnog komiteta JKCPG-a, Vladislav Vuković, kazao je da oni četvrtinu vijeka imaju kritičan i oštar stav prema aktuelnoj vlasti.

On je rekao da su komunisti, ne odustajući od ideja izvornog marksizma, njegove bogate teorije i prakse, odlučili da uđu u tu opozicionu koaliciju.

Kako je kazao, razvlašćivanjem Demokratske partije socijaliste (DPS) i demontiranjem njenog, kako je naveo, trgovački nastrojenog establišmenta i kvazi elite svih nivoa i usmjerenja, stvorili bi se uslovi za započinjanje nove ere političko-ekonomskog preokreta i duhovnog preobražaja crnogorskog društva.

„Od sveg srca i iz dubine duše, pristupamo ovom koalcionom savezu sa prepoznatljivim znamenjima – crvenom bojom, srpom i čekićem i zvijezdom petokrakom“, saopštio je Vuković.

Milan Knežević iz DF-a izrazio je zadovoljstvo što je još jedan, kako je kazao, nesumnjivo opozicioni subjekt pristupio DF-u.

„Uvjereni smo da ćemo 16. oktobra moći da objavimo slobodu i da će DF formirati novu Vladu i vratiti Crnu Goru među uređene pravne države u kojoj će biti zagarantovana prava svim ljudima“, rekao je on.

Knežević je, komentarišući pitanje DPS-a „na koju državu misle“, objasnio da misle na Crnu Goru koju je, kako je kazao, (Milo) Đukanović tokom 27 godina uništio po svim osnovama.

„Mislimo na opljačkanu i opespravljenu Crnu Goru na svakom koraku, u svakom gradu, predgrađu i selu“, dodao je Knežević.

Knežević je ocijenio da je DF u ovom trenutku jedina nepokolebljiva i istinska opoziciona snaga u državi. „

Emilo Labudović iz DF-a saopštio je da je DPS ponovo pribjegao, kako je kazao, starim metodama prljave borbe i pritiska na crnogorske građane.

Prema njegovim riječima, DPS je nasrnuo na njihove propagandne materijale.

Kako je kazao Labudović, preksinoć je, tokom boravka Đukanovića u Ulcinju i Baru, put koji vodi kroz ta dva grada, a na kome se nalaze bilbordi DF-a, unakažena grafitima i precrtana do neprepoznatljvosti.

Koča Pavlović iz DF-a kazao je da će od skupštinskog Odbora koji se bavi Zakonom o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije tražiti da raspravlja o tom slučaju.

Bonus video: