Radonjić nikako ne bi o Patriciji

Treba da tražimo da nas upozna sa detaljima slučaja iz razloga što to može uticati na kredibilitet Agencije , rekla je Ćalovićeva
3 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Sreten Radonjić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.09.2016. 17:56h

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije odbio je molbu poslanika Mladena Bojanića da prisustvuje sjednici, na kojoj bi direktor Agencije Sreten Radonjić objasnio zašto Patricija Pobrić nije dobila status zviždača u slučaju “Ramada“.

Savjet je danas trebalo da raspravlja o Radonjićevom izvještaju za prethodni kvartal, a sjednica je odložena za 6. septembar.

Direktorica MANS-a Vanja Ćalović i članica Savjeta, kako je potvrdila tu informaciju „Vijestima“ , tražila je da se objavi rezultat glasanja, koje je bilo tajno. Ona očekuje da će u vezi slučaja Pobrić biti održana posebna sjednica Savjeta.

„Predlažem da na sledećoj sjednici razmatramo postupanje Agencije u slučaju 'Ramada', kako sa aspekta izostanka postupanja Agencije po službenoj dužnosti, tako i poruke koja se na taj način šalje građanima u periodu kada Agencija treba posebno da se bavi zloupotrebama javnih fondova. Mislim da treba da tražimo od direktora da nas upozna sa detaljima toga slučaja koji izaziva velike kontraverze u javnosti, upravo iz razloga što to može uticati na kredibilitet Agencije”, navela je Ćalovićeva.

U odgovoru Bojaniću, Savjet Agencije podsjeća da je predmet „Ramada“ proslijeđen specijalnom tužiocu i da se o njemu neće raspravljati. Za zloupotrebu novca iz državne kase osumnjičen je Nebojša Obradović (SD), direktor Direkcije za željeznicu.

Bojanić je u junu dostavio dokaze VDT-u da je Direkcija Željeznica platila račun SD-u u hotelu Ramada, od oko 1.000 eura. On je u odgovoru Savjetu, u koji su “Vijesti” imale uvid, juče naveo da nije iznenađen njenim stavom. „Razočaran jesam, jer je većina vas jasno pokazala da se solidariše sa nezakonitim radom direktora ASK“, rekao je poslanik.

Bonus video: