SNP: Projekat “Herceg Novi – Evropska prijestonica kulture 2021” šarena laža

“Prvi put u istoriji DPS bazira kampanju na stvarnim EU vrijednostima - i za pozornicu je odabrao Herceg Novi kao Evropsku prestonicu kulture".
1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.09.2016. 14:51h

“Programska opredjeljenja, koncept i razvoj kulture Herceg Novog je preozbiljna tema da bi se svela samo na formu zadovoljavanja aplikacije pred Evropskom komisijom. U pripremi kandidature grada za titulu Evropske prestonice kulture učestvuje nekolicina anonimnih, koji troše enormni novac za putovanja, reprezentacije i konsultanstke usluge, bez podnošenja izvještaja o radu. Baš evropski. I kulturno”, navodi se u saopštenju hercegnovskog SNPa.

“Prvi put u istoriji DPS bazira kampanju na stvarnim EU vrijednostima - i za pozornicu je odabrao Herceg Novi kao Evropsku prestonicu kulture.

Da je sve šarena laža najbolje pokazuje to da nijesu mogli da obezbijede kvorum na poslednjoj sjednici Skupštine opštine gdje je trebalo da plasiraju svoje evropejstvo i navodno, kulturu. Pošto u toj priči od početka nema političkog i građanskog konsenzusa, Klub odbornika SNP neće učestvovati u toj šaradi”, poručuju iz SNP.

Tvrde da se kroz projekat “Herceg Novi Evropska prijestonica kulture 2021” preovladavaju lični interesi pojedinaca, bliskih vlasti.

“Zato se opravdano postavlja pitanje - hoće li budžet Herceg Novog moći da izdrži milionske obaveze u situaciji kada nedostaje novca da se zakrpe rupe po gradu, kada nema vode, a rasvjeta čas radi, a čas ne radi”, ističer se u saopštenju..

U saopštenju se konstatuje da je Herceg Novi “ uvijek mogao da se pohvali da je grad koji svakog prima otvorenih ruku, sa velikim brojem kulturnih manifestacija, uz očuvanje tradicije”

“Zato zahtijevamo od vladajuće koalicije da istoriju, kulturu i tradiciju ovog grada i časnih Novljana ne iskorištavaju u partijske svrhe i lične ambicije”, poručeno je iz hercegnovskog SNPa.

“Herceg Novi je sposoban i spreman da se odupre degradaciji koju širi DPS u ovom gradu i cijeloj Crnoj Gori. To dokazuje i niz naših aktivnosti gdje ćemo ih ne samo zaustaviti u toj namjeri, već građanima dokazati da je ovo grad otvoren za sve koji od njega ne crpe kao pijavice”, zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: