SDP: Funkcionerima smanjiti plate, a povećati ljekarima

"Zakon koji smo predali parlamentu predviđa smanjenje zarada za funkcionere, koje su povećane 50 do 100 odsto. DPS je, izgleda, vodio interes samo o funkcionerima"
59 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Luka Zeković
Mirko Stanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.09.2016. 13:41h

Socijaldemokratska partija (SDP) se zalaže za poboljšanje materijalnog položaja zdravstvenih radnika, rekao je funkcioner stranke, Mirko Stanić i podsjetio da je ta partija inicirala zakazivanje vanredne sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama Zakona o zaradama u javnom sektoru. Stanić je kazao da je materijalni položaj medicinskog osoblja i ljekara loš, zbog čega je SDP inicirao izmjene Zakona, kako bi se povećale njihove plate. "Zakon koji smo predali parlamentu predviđa smanjenje zarada za funkcionere, koje su povećane 50 do 100 odsto. DPS je, izgleda, vodio interes samo o funkcionerima", kazao je Stanić na konferenciji za novinare. On je kazao da je Zakon predat u proceduru prije 15 dana, da je za zakazivanje vanredne sjednice potrebno 27 potpisa. "Kolege iz opozicije su voljne da podrže našu namjeru. Uputićemo svima zahtjev da nas podrže", rekao je Stanić, prenosi portal RTCG. Ljekarka Angela Ćorić rekla je da je SDP predložila izmjene zakona kako bi se ispravile odredbe koje su nepravedne.

"Nedopustivo je da država zarade ljekara svodi na nivo koji ne odgovara važnosti profesije za jedno društvo. Ne može biti pravedno društvo gdje ljekar, specijalista, subspecijalista ima manji koeficijent od savjetnika generalnog sekretara u Vladi", kazala je ona.

Bonus video: