Herceg Novi: Funkcioner PzP Milovan Baždar prešao u GP URA

Baždar je uvjeren da bi predizborno koaliranje više opozicionih partija značilo veću šansu za rušenje režima.”Ovu činjenicu ne bi smjeli zaboraviti svi oni lideri koji tvrde da im je prioritet rušenje DPS-ove vlasti.U protivnom dovode u pitanje svoju političku iskrenost”, ističe Baždar
104 pregleda 12 komentar(a)
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.08.2016. 17:09h

Milovan Mišo Baždar doskorašnji visoki funkcioner u PzP-u , nakon deset godina napustio je tu partiju i postao član GP URA.

“Isti oni motivi koji su me nekada privukli PzP-u sada me privlače mladoj partiji koju predvodi Žarko Rakčević. Obojica imamo i značajno preduzetničko iskustvo što je dodatni plus u ovoj priči sa stanovišta boljeg razumijevanja socio-ekonomske realnosti u Crnoj Gori”, pojasnio je Baždar motive prelaska u URU.

“URA dosljedno baštini principe građanske ideologije, a u svom izvornom političkom biću nosi crnogorsku državotvornost. To je politička platforma koja je meni potpuno jasna i prihvatljiva jer sam bez rezerve okrenut ka razvoju demokratske Crne Gore.U proteklim političkim dešavanjima URA je pokazala zavidnu političku zrelost.Uporno je odbacivala svađalačku retoriku na opozicionoj sceni i pozivala na dijalog sa ciljem izbjegavanja nasilnog scenarija”, navodi Baždar.

Ocjenjuje da je ulazak u prelaznu Vladi izbornog povjerenja bio hrabar čin,kao i napuštanje Vlade “ nakon suočavanja sa flagrantnim kršenjima propisa DPS-ovih birokrata. “Kontrolori URA-e su,bez sumnje, otkrili ubjedljivo najviše nezakonitosti u radu državnih organa. Za takav rad morate imate političku petlju i odlučnost”, tvrdi Baždar.

Uvjeren je da URA ni pod kojim uslovima neće postizborno koalirati sa DPS-om.

Baždar ističe da URA njeguje unutrašnji dijalog i poštuje demokratske procedure što je veoma važno,jer kako kaže “ne možete „izvoziti „demokratiju ako je ne proizvodite unutra”.

“Mnoge partije na domaćoj sceni su rigidnog liderskog tipa i teško se oslobađaju liderskih sujeta i egocentrizma. URA je,siguran sam,veoma poželjan primjer poštovanja unutrašnjeg dijaloga. Ova partija ne snosi,po meni,nikakvu odgovornost zato što ranije ali i u ovom trenutku,nije postignuto veće opoziciono jedinstvo.Ne možete nekoga stalno napadati,a istovremeno tražiti da bude uz vas” , navodi Baždar.

Baždar je uvjeren da bi predizborno koaliranje više opozicionih partija značilo veću šansu za rušenje režima.”Ovu činjenicu ne bi smjeli zaboraviti svi oni lideri koji tvrde da im je prioritet rušenje DPS-ove vlasti.U protivnom dovode u pitanje svoju političku iskrenost”, ističe Baždar.

Milovan Mišo Baždar je magistar ekonomije, bavio se preduzetništvom, a u PzP-u bio član Predsjedništva i predsjednik OO H.Novi.

Za vrijeme dok u Opštini Herceg Novi na vlasti bila koalicija predvođena SNP-om, a u kojoj je participirao i PzP, Baždar je bio potpredsjenik Opštine, sekretar za urbanizam i predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta Herceg Novog.

Bonus video: