Milić: Sjutra se vodi ključna bitka za osnovno pravo građana

"Ovu inicijativu, do sada, javno je podržalo 39 poslanika – tako da za njeno usvajanje u parlamentu nedostaju samo dva glasa. Osnovno je pitanje: Hoćemo li da penzionerima bude bolje? Nas 39 je izabralo. Zato pozivam, prije svega, poslanike iz redova Pozitivne Crne Gore, Bošnjačke stranke i kluba FORCA, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije da podrže našu inicijativu"
17 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Srđan Milić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2016. 12:24h

U parlamentu će se sjutra odigrati jedna od ključnih "bitaka" za osnovno pravo građana, saopštio je u otvorenom pismu predsjednik SNP-a, Srđan Milić.

On podsjeća da je u pitanju inicijativa SNP-a za izmjenu Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koja će se naći na sjutrašnjem zasjedanju Skupštine Crne Gore.

"Ovu inicijativu, do sada, javno je podržalo 39 poslanika – tako da za njeno usvajanje u parlamentu nedostaju samo dva glasa. Osnovno je pitanje: Hoćemo li da penzionerima bude bolje? Nas 39 je izabralo. Zato pozivam, prije svega, poslanike iz redova Pozitivne Crne Gore, Bošnjačke stranke i kluba FORCA, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije da podrže našu inicijativu i doprinesu rješavanju jednog od osnovnih životnih pitanja građana", navodi Milić u svom otvorenom pismu.

Predsjednik SNP smatra da trebaju djela umjesto "isprazno populističkog zastupanja osiromašenih penzionera", jer je po Moliću, ova inicijativa iznad podjela, iznad partija.

U svom obraćanju građanima Milić je saopštio:

"Predlog SNP-a predstavlja izuzetno poboljšanje u odnosu na stari sistem obračuna penzija. Sada osiguranik, ako je to za njega povoljnije, može da odabere formulu po kojoj se obračun penzije vrši na osnovu najboljih 15 godina provedenih na radu, a ne ukupnog staža kako je to bilo do sada".

Milić se obratio i svojim kolegama.

"Vas je narod odabrao i treba da samo uradite svoj posao - zastupate građanina za kog god on glasao. Nadam se da ćemo zajedno uspjeti da učinimo dobro pojedincu, i na trenutak zaboravimo političku utakmicu".

Bonus video: