DPS: Tvrdnja Pavlovića je pucanj u slobodu, istinu i demokratiju u Crnoj Gori

Iz DPS-a navode da je kampanja DF-a finansirana, osmišljena i vođena iz mračnih centara i izvan Crne Gore.
106 pregleda 81 komentar(a)
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.08.2016. 14:28h

"Sramotnim optužbama nedostojnog političara Koče Pavlovića na račun predsjednika DPS Mila Đukanovića i njegove porodice, DF nastavlja svoju prljavu predizbornu kampanju u kojoj se, očigledno, neće libiti bilo kakve laži", saopšteno je iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

"Pavlović je morao uz optužbe da iznese materijalne dokaze za svoje tvrdnje. Njegovo histerično apstinencijalno bunilo ga uvodi u opasnu zonu laganja, obmanjivanja i uzbunjivanja javnosti, što prema zakonima ove i svih demokratskih država povlači krivičnu odgovornost. Vjerujemo da nadležni državni organi, prije svih tužilaštvo, neće žmuriti na brutalno kršenje zakona, već efikasno reagovati, u skladu sa svojim ovlašćenjima. Interes cjelokupnog crnogorskog društva, a ne samo DPS-a, je da se u najkraćem roku provjere navodi poslanika Pavlovića, i u zavisnosti od toga utvrdi njegova odgovornost", navode iz DPS-a.

Tvrde da je u Crnoj Gori je potrebno ojačati odgovornost za javno izgovorenu riječ, "ne samo zbog ugrožene istine u konkretnom slučaju, već zbog zaštite osnovnih demokratskih standarda i vrijednosti koje je naša država njeguje".

"Dok Vlada Crne Gore, formiranjem dvije Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, te opredjeljivanjem milion eura nagrade za informaciju koja bi dovela do otkrivanja počinilaca i eventualnog naručioca ubistva Duška Jovanovića, doprinosi rasvjetljavanju ovog gnusnog čina, DF zloupotrebljava ubistvo glavnog i odgovornog urednika i suvlasnika „Dana“ u dnevno-političke svrhe."

Dodaju da je kampanja DF-a finansirana, osmišljena i vođena iz mračnih centara i izvan Crne Gore.

"Negativno djelovanje DF-a, u čijoj osnovi leže strah, nesigurnost i nasilje viđeno u oktobru 2015. godine, danas se manifestuje i kroz politiku sveopšte destrukcije. Današnja tvrdnja Pavlovića je pucanj u slobodu, istinu i demokratju u Crnoj Gori", zaključuje se.

Bonus video: