Rudović: Ne umiju da otvore fabriku, ali zato umiju da filuju čokolade

Koliko je opasan po budućnost Crne Gore, DPS u svojoj beskrajnoj hipokriziji postaje isto toliko i komičan, dodaje Rudović
50 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: URA
Neđeljko Rudović, Foto: URA
Ažurirano: 23.08.2016. 14:04h

Kada organizovane grupe koje upravljaju DPS-om nekoga označe kao manipulanta to se smatra komplimentom. Zadovoljstvo je biti optužen za manipulaciju od onih koji bezočno pune svoje vreće i račune u Švajcarskoj parama otetim od svih nas, pa to kamufliraju prosipanjem floskula kako se žrtvuju za odbranu interesa Crne Gore, saopštio je Neđeljko Rudović, član Koordinacionog odbora URA.

"Za nekoga ko je navikao da korumpira sve oko sebe da bi produžio svoj politički vijek i tako nastavio sa otimačinom, vjerovatno je šokantno što postoje i oni koje ne mogu potkupiti. Članovi Građanskog pokreta URA, koji su se u prelaznoj vladi bavili razokrivanjem i sprečavanjem DPS mehanizama za namještanje izbora, odbili su takve ponude, a oni koji su na taj način htjeli da naštete Građanskom pokretu URA odjednom postaju čistunci koji upućuju na tužilaštvo", navodi Rudović.

Koliko je opasan po budućnost Crne Gore, DPS u svojoj beskrajnoj hipokriziji postaje isto toliko i komičan, dodaje Rudović.

"Na prijave tužilaštvu upućuje partija čiji kraci čak i državnog i specijalnog tužioca pokušavaju da bezuspješno korumpiraju. Nema predizborne DPS-ove fabrike čokolade na Cetinju, ali su zato kraci hobotnice nudili čokoladu filovanu sa 4.000 eura, namijenjenu korupciji i kompromitaciji Specijalnog tužioca. Organizovane grupe koje upravljaju DPS-om su, nakon što su godinama držali vlast u Podgorici političkom korupcijom, pa to isto uradili u Nikšiću i Budvi plaćajući stanovima odbornike Pozitivne da izdaju svoje birače, da bi tu praksu nastavili 27. januara ove godine da bi im opstala Vlada, kada budu razotkrivene odjednom postaju legalisti." U saopštenju Rudovića se dodaje da "ti legalisti kupuju lojalnost svojih satelita stanovima od više od 100 kvadrata za 14.000 eura".

"Neposredno prije formiranja prelazne Vlade potrošili su preko 2 miliona eura samo da njih namire novim stanovima. Kakva im je etika pokazale su presude kojim su za kupovinu glasova uoči izbora 2012. osuđene desetine njihovih aktivista u Pljevljima i Bijelom Polju. Prvo su ih instruisali da kradu izbore, a kada su osuđeni ne samo da ih nijesu izbacili iz partije nego su ih unaprijedili. Organizovane grupe koje vode DPS su najveći problem Crne Gore, a te grupe, njihova posluga iz nekadašnje Pozitivne i ostalih satelita imaju problem sa snagama koje su odlučne da ih zaustave. Zato se Građanski pokret URA stalno nalazi na nišanu tog fronta za odbranu interesa organizovanih kriminalnih grupa. Mi, za početak, želimo da znaju da nas, bez obzira na svakodnevne udare, neće zaustaviti. Pobijediće drugačija, bolja Crna Gora", zaključuje Rudović.

Bonus video: