Vučurović: RTCG pokazao kako funkcionišu ostrašćeni, neprofesionalni i režimski mediji

On je kazao da je pitanje svih pitanja u Crnoj Gori da ovaj režim hitno bude oboren, a sa njim u političku prošlost idu i medijske i druge poluge koje su mu služile u obračunu sa političkim neistomišljenicima, i čitavim narodima
70 pregleda 31 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.08.2016. 11:04h

,,Javni servis'' RTCG je sinoć ,,školski'' pokazao kako funkcionišu ostrašćeni, neprofesionalni i režimski mediji, saopštio je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

"Građani su još jednom imali priliku da se uvjere kako na djelu izgleda kada otuđena vlast, preko svog partijskog medija, njegovog uredništva i savjeta, sprovodi šovinizam i mržnju prema srpskom narodu. Prekidanje prenosa olimpijskog finala u vaterpolu u trenutku kada je trebala da se intonira pobjednička himna Srbije, primjer je čistog bezobrazluka i drskosti javnog servisa i vlasti koja ga kontroliše po površini i dubinski. Naravno, ova podmukla politika se diktira iz vrha režima koji precizno crta mete na leđa čitavom jednom narodu. Sa druge strane, juče se desilo da se po Crnoj Gori nesmetano šepuri budući vodeći albanski političar koji otvoreno zastupa pripajanje dijela CG nekoj fantomskoj albanskoj tvorevini, i ne čusmo ni riječ kritike sa RTCG, jer je kukavički ćutala i vlada Mila Đukanovića. Ne bi bilo čudno da su MUP i Vlada Tahiru Velijuu platili i putne troškove i pripadajuće dnevnice", kazao je Vučurović

Vučurović dodaje da se postavlja pitanje - "zašto ćuti Vlada Crne Gore na prijetnje koje saopštava Veliju, umjesto da ga pacifikuje i odmah vrati odakle je došao? Da li je ova vlast spremna da prizna da je prije referenduma, u Stejt departmentu, Milo Đukanović obećao Albancima predaju djelova teritorije Crne Gore u zamjenu za podršku stvaranju njegove privatne države? I dolazak Velijua nije nimalo slučajan, već je koordiniran sa Vladom Crne Gore, jer očigledno dolazi vrijeme da Đukanović ispuni što je obećao Albancima", kazao je Vučurović.

On je kazao da je pitanje svih pitanja u Crnoj Gori da ovaj režim hitno bude oboren, a sa njim u političku prošlost idu i medijske i druge poluge koje su mu služile u obračunu sa političkim neistomišljenicima, i čitavim narodima.

"Svaki dan ove vlasti donosi nesigurnost, strepnju i opasnost za bezbjednost građana. Mi ćemo sigurno smijeniti tu lopovsku družinu koja je brutalno izdala istorijsku i tradicionalnu Crnu Goru, i koja je bila spremna da dio teritorije naslijeđen od naših predaka ustupi nekom drugom", zaključio je Vučurović.

Bonus video: