Marko Vuković izabran za predsjednika plavskih Demokrata

Marko Vuković, izabrani predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Plav zahvalio je na ukazanom povjerenju i izrazio uvjerenje da će Opštinski odbor Demokrata Plav dati svoj puni doprinos kako bi u poptunosti bili spremni za predstojeće izbore na kojima će iz Plava biti poslata poruka pomirenja, solidarnosti i tolerancije
124 pregleda 5 komentar(a)
Demokrate Plav, Foto: Demokrate
Demokrate Plav, Foto: Demokrate
Ažurirano: 21.08.2016. 10:40h

Demokratska Crna Gora održala je juče Prvu izbornu konvenciju plavskih Demokrata, saopšteno je iz ove partije.

Delegati Konvencije izabrali su Opštinski odbor Demokrata Plav, kao i predsjednika Opštinskog odbora. Za predsjednika Opštinskog odbora Demokrata Plav izabran je Marko Vuković, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

Učesnicima Prve izborne konvencije obratio se predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, koji je u uvodnoj riječi istakao da je Plav, kao multietnički i multikonfesionalni grad, simbol svega onoga što znači Demokratska Crna Gora, i ako bi gdje trebalo da u punoj mjeri zaživi ideja pobjeda, a ne podjela, to je u Plavu.

"Predsjednik Bečić je prisutne pozdravio u ime partije koja je svim svojim dosadašnjim djelovanjem pokazala da vraća vjeru u datu riječ, u politiku i političare. Zbog toga smo trn u oku formalnim i neformalnim centrima moći, onim političkim mešetarima koji se najbolje snalaze u mržnji, svađi, i principima mimo svih vrijednosti. Naša poruka je jasna, naša misija je jasna, a ona glasi: "Lopovi u zatvor, mladi ljudi u fabrike, radnici na imanja, žene na mjestima odlučivanja, da svi zajedno radimo i privređujemo za opšte dobro Plava i Crne Gore", istakao je Bečić, navodi se u saopštenju.

Bečić je zapitao da li je ovoj vlasti na ponos to što većina građana Plava odlazi iz tog grada, da li im je na ponos nestajanje čovjeka kao ključnog resursa za razvoj i boljitak Plava, ali i Crne Gore, dok pričaju o tome ko kojim jezikom govori, koju vjeru ispovijeda, kojoj nacionalnosti pripada.

"Demokrate žele da govore o razvoju turizma u Plavu, o uvoznom lobiju koji uništva poljoprivrednog proizvođača, o migracijama stanovništva sjevera Crne Gore, jer su to pitanja od ključnog značaja za građanke i građane Plava. Demokrate su objavile rat neodgovornim pojedincima na vlasti koji su pokrali i okupirali Crnu Goru, a taj rat kreće iz sjevera koji se probudio i shvatio da su predstojeći izbori prilika za opstanak i sjevera, ali i cijele Crne Gore. Prošlost pripada prošlosti, budućnost pripada mladosti, zato su Demokrate budućnost koja će Crnoj Gori donijeti prosperitet i napredak, zaključio je predsjednik Demokratske Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Marko Vuković, izabrani predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Plav zahvalio je na ukazanom povjerenju i izrazio uvjerenje da će Opštinski odbor Demokrata Plav dati svoj puni doprinos kako bi u poptunosti bili spremni za predstojeće izbore na kojima će iz Plava biti poslata poruka pomirenja, solidarnosti i tolerancije.

Bonus video: