Danilović: Više me brinu počasni građani nego Veliju

ANB treba da obavijesti MUP da li je Veliju prijetnja po bezbjednost
28 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.08.2016. 14:54h

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović očekuje da Agencija za nacionalnu bezbjednost procijeni da li albanski političar Tahir Veliju predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost i da o tome obavijesti MUP, u čijoj nadležnosti je kontrola crnogorske granice.

Veliju, koji zagovara ideju velike Albanije, koju bi činili i djelovi Crne Gore, sjutra bi u Tuzima trebalo da promoviše knjigu “Velika Albanija”.

Lideru nedavno osnovanog Pokreta za ujedinjenu Albaniju ranije ovog mjeseca je zbog nacionalističkih stavova zabranjen ulazak u Srbiju i Grčku.

ANB nije odgovarao na pitanja “Vijesti” da li je uradio procjenu u ovom slučaju.

“Kao ministar ne plašim se knjige i sadržaja, a da li je njen autor slobodan u svojoj državi i poželjan u Crnoj Gori procijeniće oni koji imaju dovoljno podataka i razmjenjuju informacije sa stranim službama. One treba da procijene da li bi njegovo prisustvo podiglo tenzije ili ne bi u Crnoj Gori,” kazao je ministar za “Vijesti”.

Danilović je rekao da su za njega problematičniji neki počasni građani, aludirajući na kosovskog predsjednika Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Ramu, koji su počasni građani Ulcinja.

Veliju je juče na sajtu Pokreta napisao da je “velika Albanija” termin koji su izmislili antialbanski krugovi, među kojima i CANU, kako bi se stvorile prepreke Albancima u ostvarivanju nacionalnog ujedinjenja.

Bonus video: