Rakčević: Možemo sa svima koji su za građanski koncept Crne Gore

"Nastojimo da uvežemo sva ostrva slobode u Crnoj Gori, prvenstveno političke partije, ali isto tako udruženja građana, civilni sektor, slobodne pojedince. "
51 pregleda 132 komentar(a)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Žarko Rakčević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.08.2016. 09:58h

URA će dati doprinos i daje doprinos objedinjavanju svih demokratskih snaga u Crnoj Gori, poručio je lider tog pokreta Žarko Rakčević.

"Naši su potencijani koalicioni partneri svi koji uvažavaju građanski koncept Crne Gore, sekularnu Crnu Goru, Crnu Goru na evropskom putu. Svi koji su na tim temeljima sazidani mogu biti naši potencijalni koalicioni partneri. Nastojimo da uvežemo sva ostrva slobode u Crnoj Gori, prvenstveno političke partije, ali isto tako udruženja građana, civilni sektor, slobodne pojedince. U zarobljenom društvu kakva je Crna Gora nemamo pravo da individualnim, atomiziranim nastupom budemo laka meta vladajućom mastodontu - DPS-u", navodi Rakčević.

On je naveo da URA radi intenzivno mjesecima na razvoju svoje organizacione mreže, da formira odbore i jača organizaciju.

"Mi smo u potpunosti spremni i spremamo se i za samostalan nastup, ali želimo biti most, želimo biti katalizator objedinjavanju svih demokratskih snaga da bi došlo do konačno prve promjene vlasti u Crnoj Gori, da bi se stvorili uslovi za fer i slobodne izbore i da bi Crna Gora krenula putem oporavka", zaključuje Rakčević.

Bonus video: