DF: Ništa od ujedinjene opozicije u Budvi

„Oglođana kost u gladni čopor vukova. Jabuka razdora. Poziv za jedinstveni nastup i zajedničku listu je, u stvari poziv na svađu u opoziciji. Na osnovu čega dodijeliti mandate partijama koje su, koliko juče osnovane i nikada se nijesu oprobale na izbornim utakmicama. Na osnovu količine pojedenih bombončića, podijeljenih flajera? Pa nijesu baš ni građani Budve maloljetni da im bilo ko sugeriše koga da glasaju“, kazao je Vujović
87 pregleda 22 komentar(a)
Đorđe Vujović (Novina)
Đorđe Vujović (Novina)
Ažurirano: 17.08.2016. 11:15h

Lider budvanskog Demokratskg fronta Đorđe Vujović ocijenio je da inicijata pokrenuta o „zajedničkoj listi“ svih opozcionih budvanskih partija u stvari put u opozicione svađe i rasprave.

„Ovih dana Budvom kolaju neke pitke priče: „Nema ništa lakše za uraditi nego skinuti DPS sa vlasti u Crnoj Gori. Treba samo objediniti opoziciju. Svi na jednu listu zbog Dontove formule, da se ne rasipaju glasovi. Ovi što su bili u Vladi pa sad izašli iz nje, lome ih, mrve DPS, samo treba da ih dotuče jedinstvena opoziciona lista.“Gospodo, mnogo je to jednostavno i lako da bi bilo istina. Da li je baš tako? Samo politički nepismenjaci mogu povjerovati u tu priču. Ništa ne zamjeramo nikome, mnogi su i prije varali biračko tijelo, ali nemojte, molimo Vas, da nas smatrate za djecu i pričate nam političke bajke“ poručio je Vujović.

Prema njegovim riječima svi im „savjetuju, viču, probiše nam uši „ na jedinsvenu listu“ i pojavi se ponuda podjele odborničkih mandata“.

„Oglođana kost u gladni čopor vukova. Jabuka razdora. Poziv za jedinstveni nastup i zajedničku listu je, u stvari poziv na svađu u opoziciji. Na osnovu čega dodijeliti mandate partijama koje su, koliko juče osnovane i nikada se nijesu oprobale na izbornim utakmicama. Na osnovu količine pojedenih bombončića, podijeljenih flajera? Pa nijesu baš ni građani Budve maloljetni da im bilo ko sugeriše koga da glasaju“, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima agresivna propaganda u suštini je zamjena za staloženo zdravo-razumsko promišljanje.

„Ili, možda samo na toj zajedničkoj listi pojedine partije koje su svjesne da ne mogu preći cenzus mogu dobiti poneki mandat koji bi kasnije po potrebi prinosile kao žrtvu mentoru DPS-u da mu obezbijede potrebnu većinu. Sve što podsjeća na „Pozitivnu“je, u stvari negativno. Ovo su veoma rizični izbori za ovu odnarođenu vlast , zato su probuđeni svi „spavači“ u opoziciji i oni moraju biti grlati u zahtjevima za promjenu vlasti, da se ne dosjete „Vlasi“ za koga oni rade. Bojimo se da su predlozi o „zajedničkoj listi“ u stvari put u opozicione svađe i raspre. Mnogi putevi koji vode u pakao posuti su cvijećem. „Divide et impera“-zavadi pa vladaj“, zaključio je Vujović.

Budvanska Građanska akcija , nekadašnji dio DF, pokrenula je inicijativu o stvaranju zajedničke opozcione liste , a za danas nnajavljen je drugi sastnak asa predstavnicima opozcionih partija i udruženja.

Iz Građanske akcije su najavili da će u 17 časova održati konferencjiju za novinare, na kojoj , kako su kazali, iznijeti konačan stav svih relevantnih opozicionih stranaka u vezi sa njihovom inicijativom za usvajanje zaključaka koji determinišu koalicioni nastup na jedinstvenoj opozicionoj listi za oktobarske izbore.

U ime Gradanske akcije prisustvovaće odbornik Božidar Vujičić , a konferenciji će prisustvovati koordinator za ujedinjenje opozicije na državnom nivou kroz Savez ujedinjene opozicije Crne Gore Vasilije Miličković i dr. Dragan Hajduković.

Bonus video: