Zenović: Ja nijesam uticao da Budva liči na buvlju pijacu već DPS

Zenović dodaje da ne zna čemu se DPS čudi kada je u pitanju konstatacija u pogledu “zarađivanja na šankovima“
93 pregleda 10 komentar(a)
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Đorđe Zenović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.08.2016. 18:34h

"Prva stvar koju uočavam čitajući vaš odgovor, koji i nije odgovor već pokušaj skretanja sa teme, nakon što ste vidjeli da dalja polemika u pogledu pitanja da li je Stari grad zaštićen kao kulturno dobro ili ne više nema smisla, je to da na moje, imenom i prezimenom potpisano reagovanje, odgovarate u ime cijelog odbora. Nažalost, nemate se više iza koga ni sakriti, jer je većina vašeg odbora ili na izdržavanju kazne zatvora ili je pasiviziralo svoje aktivnosti u stranci od straha od novih istraga. Za razliku od vas, Zenović Đorđe će se i sada i ubuduće moći potpisati svojim imenom i prezimenom, nemam od čega bježati", navodi se u odgovoru Đorđa Zenovića iz Demokrata na ranije saopštenje DPS-a.

Zenović dodaje da ne zna čemu se DPS čudi kada je u pitanju konstatacija u pogledu “zarađivanja na šankovima“.

"Vaša otvorena politika je upravo ta, da Budvani jedino novac mogu zaraditi radeći sezonski. Doveli ste Budvane do te situacije da smo i sa legalnim i mukom stečenim diplomama na državnim univerzitetima, za razliku od nekolicine vas koji se krijete iza ovog teksta jednako kao što krijete naučne radove na osnovu kojih ste stekli određena zvanja, prinuđeni da radimo na plažama, u hotelima, u diskotekama, kafanama, akva parkovima. Pri tome radeći sve u okviru zakona, propisa i planova koje ste vi izglasali, koji vam se sada, sudeći po vašem reagovanju nešto i ne sviđaju. Da Zenović Đorđe ne radi na tim istim šankovima, već neko drugi, to nikakvog uticaja ne bi imalo na trenutnu situaciju, jer Đorđe Zenović nije uticao da Budva liči na buvlju pijacu već DPS", navodi Zenović.

On dodaje da "grijehe ne mogu oprati čačkajući po tuđim biografijama i najprizemnijim mogućim vidom pokušaja traženja „prljavog veša” niti meni, niti gospođi Đurašković".

"Vaša organizovana kriminalna grupa je mnogo opasnija po ovo društvo od jednog Đorđa Zenovića, a kakav ste biser napravili od starog grada, svaki posjetilac to može vidjeti. Čuvena iluminacija je samo vrhunac vaše politike. Godinama niste u stanju da zamjenite škure na zgradi Muzeja, zgrade u vlasništvu opštine su postale ruine, godinama na vašem zvaničnom sajtu stoji slika zgrade koja je nelegalno izgrađena u srcu starog grada, godinama se u starom gradu dograđuju spratovi, visoka potkrovlja i terase, a nadležne inspekcije ne reaguju. Doduše, nisu sve u nadležnosti opštine, ali da je vama imalo stalo do starog grada reagovali biste. Sada se kao problem za uklanjanje nakaradne skalamerije opasane oko bedema čeka elaborat, međutim, sekretar nikakav elaborat nije čekao kada ga je brže bolje kačio. Mogao bih do sutra nabrajati ono što interesuje građane, ali bih još više mogao da se bavim ličnim biografijama osoba koje stoje iza ovog vašeg teksta. Vaspitanje i etika mi ne dozvoljavaju tako nešto, a i ne želim da jednu značajnu temu svedem na temu dostojnu nekog tabloida", dodaje se.

"Umjesto što pišete vaša saopštenja u tami spuških ćelija ili terasama budvanskim kafića, bolje bi bilo da Nikola Divanović izađe pred javnost i izvini se što nije bio obavješten da je Stari grad u Budvi u formalno-pravnom smislu zaštićeno kulturno dobro i odloži svoje dalje vizionarske projekte do 16. oktobra, kada će brigu o Budvi i Starom gradu preuzeti novi ljudi, ne opterećeni hipotekom da su kao organizovana kriminalna grupa od građana oteli nekoliko desetina miliona eura i rasterećeni toga da ikome išta duguju sem građanima", zaključuje se

Bonus video: