Suhih: Opoziciona trojka pokazala neozbiljnost

Socijaldemokrate se, kako je naveo, neće baviti planovima i aktivnostima drugih političkih subjekata, iako se oni, dodao je, poprilično bave njima
130 pregleda 19 komentar(a)
Đorđe Suhih, Foto: Luka Zeković
Đorđe Suhih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2016. 11:28h

Opoziciona trojka pokazala je da je politički neozbiljna i nedorasla ozbiljnom državnom poslu, kao i da je u Vladu ušla da bi paralisala njen rad, a ne da bi ga unaprijedila, ocijenile su Socijaldemokrate Crne Gore.

„Opoziciona trojka je izostankom konkretnih rezultata njenih predstavnika u Vladi, ali i nemogućnošću da se sama sa sobom dogovori da li ostati ili izaći iz Vlade, demonstrirala zavidan nivo političke neozbiljnosti i nedoraslosti ozbiljnom državnom poslu“, kazao je član Predsjedništva Socijaldemokrata, Đorđe Suhih.

Prema njegovim riječima, kako je riječ o heterogenoj strukturi koja između sebe nema ni programske ni bilo kakve druge sličnosti, nije ni čudo što se ne mogu usaglasiti čak ni po pitanju izlaska iz Vlade.

„Nije lako imati jedinstvene stavove kada vam je jedini ujediniteljski faktor želja za smjenom aktuelne vlasti i nista drugo“, rekao je Suhih agenciji MINA.

Nažalost, dodao je, ispostavilo se ono što su Socijaldemokrate odavno primijetile – da takozvana trojka nije ni ušla u Vadu da bi unaprijedila, nego da bi opstruisala i paralisala njen rad.

„Ali, kako je taktika opstrukcije je politički slabo primljena kod građana, oni su suočeni sa značajnim padom svojeg rejtinga u javnosti bili prinuđeni da nađu kakav takav realan izgovor za napuštanje Vlade, vjerujući da će tako povratiti izgubljeni kredibilitet kod građana“, naveo je Suhih.

Kada su ih, kako je rekao, pokušali ucjenjivati ugovorom sa A2A, jasno su im stavili do znanja da su Socijaldemokratama važnija 1.200 postojećih i nekoliko stotina novih radnih mjesta koje se ugovorom obezbjeđuju, od toga hoće li trojka ostati u Vladi.

„Nijesmo htjeli da se zbog političkih ucjena koje su dolazile od ovih opozicionih subjekata odreknemo II bloka Termoelektrane u Pljevljima, energetske nezavisnosti, sigurnosti snabdijevanja naših građana strujom i toplifikacije Pljevalja. Vrijeme će, ubijeđeni smo, pokazati da smo bili u pravu. A i građani 16. oktobra“, smatra Suhih.

Nakon toga, dodao je, u opozicionoj trojci nastaju vidljiva neslaganja, URA donosi samostalnu odluku o napuštanju Vlade, ali su svi njeni predstavnici i dalje na funkcijama, što je, smatraju Socijaldemokrate, neozbiljno.

„Još neozbiljnije je to što su opozicioni ministri u Vladi koje je URA delegirala, ali i njeni predstavnici „po dubini“, potpuno ignorisali odluku o izlasku pokazujući da su im privilegije važnije od odluke sopstvene partije. Svi oni bi očigledno najradije da donesu odluku o izlasku iz Vlade, ali da nekako ostanu u toj istoj Vladi“, kazao je Suhih.

Socijaldemokrate se, kako je naveo, neće baviti planovima i aktivnostima drugih političkih subjekata, iako se oni, dodao je, poprilično bave njima. „Šta će u konačnom biti odluka trojke, i hoće li i ostali njeni činioci krenuti stopama URE nas ne interesuje“.

Suhih je poručio da će Socijaldemokrate, ostali oni u Vladi ili ne, nastaviti da stabilno i dosljedno sa pozicije vlasti i prije izbora i nakon izbora sprovode svoj izborni program.

„Koji će biti dominantno usmjeren ka čuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta, izgradnji saobraćajne i energetske infrastrukture, kao i podršci malom i srednjem biznisu i porodičnim firmama, a sve u skladu sa našom vizijom Partnerstva za snažan ekonomski razvoj koji nudimo svim naprednim strukturama u Crnoj Gori“, zaključio je Suhih.

Bonus video: