Vučurović: Ni 21 godinu poslije "Oluje" niko nije odgovarao za genocid nad Srbima

Portparol NOVE je naglasio da se u Hrvatskoj, uz "prećutnu ili otvorenu podršku vlasti, oživljava nacizam, paradiraju ustaške formacije, a podižu se spomenici ekstremistima i teroristima"
54 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 04.08.2016. 14:55h

Ni 21 godinu poslije progona stotine hiljade Srba, i likvidacije više hiljada ljudi u Hrvatskoj, niko nije "odgovarao za ovaj genocid", izjavio je porptarol Nove srpske demokratije (NOVA), Jovan Vučurović.

Hrvatska je, dodaje Vučurović u međuvremenu postala članica EU, i očekivalo se da zbog obaveza koje ima kao članica otkrije i procesuira sve one koji su učestvovali u zločinima.

Portparol NOVE je naglasio da se u Hrvatskoj, uz "prećutnu ili otvorenu podršku vlasti, oživljava nacizam, paradiraju ustaške formacije, a podižu se spomenici ekstremistima i teroristima".

"Na sve to EU sramno zatvara oči i ćuti pred činjenicom da u svojim redovima ima državu koja nema veze sa demokratijom i u kojoj se budi najmračnija ideologija u istoriji čovječanstva. Takvo indolentno ponašanje EU može izazvati velike probleme u regionu, ali takvo ponašanje nam govori i da je u Briselu još uvijek dominantno mišljenje da je dozvoljeno sve što je upereno protiv srpskog naroda. Tako se ponašao i takozvani haški tribunal koji se potrudio da i na primjeru ,,Oluje'' pokaže svoj antisrpski kakater oslobađajući i ne procesuirajući one koji su odgovorni za ove zločine.Podsjećamo takođe da je Hrvatska članica NATO saveza koji je takođe bio aktivni učesnik zločina u takozvanoj ,,Oluji'' i koji je pružao logistiku hrvatskim vojnim i paravojnim formacijama", kazao je Vučurović.

On je dodao da o eventualnom povratku Srba u svoje domeove nema ni govora, "jer ih tamo čekaju oni koji su ih ubijali i protjerivali".

"Zločini nad srpskim narodom, poput ovoga u ,,Oluji'', nas opominju da više ne smijemo ponavljati istorijske greške, da moramo razgraničiti sa tim ko su nam vjekovni saveznici i na koga se možemo osloniti, a ko nam nikad nije bio saveznik i prijatelj. Neka je vječna slava svim Srbima ubijenim tokom zločinačke ,,Oluje'', neka je slava herojima koji su branili svoja ognjišta i Republiku Srpsku Krajinu", kazao je Vučurović.

Bonus video: