Kosovo: Nema približavanja stavova oko demarkacije granice sa Crnom Gorom

Predsjednik Državne komisije Murat Meha i drugi članovi tog tijela brane stav da demarkacijom Kosovo ne gubi ni jedan centimetar teritorije. Druga strana, predvođena poslanikom Demokratskog saveza Kosova Špejtimom Buličijem, tvrdi kako je komisija predstavila lažna dokumenta
5 komentar(a)
Kosovo rasprava granica, Foto: Screenshot (YouTube)
Kosovo rasprava granica, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.08.2016. 19:16h

Predstavnici Državne komisije i grupe stručnjaka i poslanici Skupštine Kosova ni poslije desetočasovne rasprave nisu približili stavovu u vezi s demarkacijom granične linije između Kosova i Crne Gore.

Predsjednik Državne komisije Murat Meha i drugi članovi tog tijela brane stav da demarkacijom Kosovo ne gubi ni jedan centimetar teritorije.

Druga strana, predvođena poslanikom Demokratskog saveza Kosova Špejtimom Buličijem, tvrdi kako je komisija predstavila lažna dokumenta.

Zavisno od partijske pripadnosti, i poslanici Skupštine Kosova se izjašnjavaju za ili protiv predloga Sporazuma.

Državni predstavnici i ambasadori akreditovani u Prištini su pozvali na usvajanje sporazuma.

Poslanici opozicionih stranaka su protiv sporazuma o demarkaciji, a poslanici Samoopredjelenja najavljuju da nikako neće dozvoliti njegovo usvajanje u Skupštini Kosova.

Najavljena sjednica Vlade Kosova na kojoj je trebalo da se utvrdi predlog Zakona o ratifikaciji sporazuma koja je bila planirana za večeras odložena je za sjutra.

Na sjutrašnjoj sjednici Skupštine Kosova pitanje demarkacije nije na dnevnom redu.

Bonus video: