I DALJE PROTIV SPORAZUMA

Haradinaj: Ponovo ćemo se usprotiviti ovakvoj demarkaciji sa Crnom Gorom

Haradinaj je najavio da će se Alijansa za budućnost Kosova (ABK) vratiti u kosovsku skupštinu kako bi se usprotivila sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.
16 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Reuters
Ramuš Haradinaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.08.2016. 16:52h

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj rekao je da će učestvovati u debati o demarkaciji sa Crnom Gorom ali da ne očekuje da će ona dati bilo kakav rezultat, objavio je Kosovapres.

"Debata o demarkaciji granica će biti prilika da se čuju zaključci eksperata. Ja ću učestvovati, ali ne očekujem nikakve rezultate", rekao je Haradinaj.

On je najavio da će se ABK vratiti u kosovsku skupštinu kako bi se usprotivila sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom.

"Vratićemo se u skupštinu da se usprotivimo sporazumu, možda ne istim metodima kao do sada, ali ćemo biti ujedinjeni u pokušaju da riješimo ovo pitanje", rekao je Haradinaj, napominjući da ima još poslanika, pa i onih iz vladajuće stranke, koji će se usprotiviti tom sporazumu, prenosi Kosovapres.

On je dodao da ovo pitanje ne treba povezivati sa viznom liberalizacijom.

A Klan Kosova prenosi da je poslanica pokreta Samoopredeljenje Donika Kadaj Bujupi rekla da sporazum o demarkaciji granica sa Crnom Gorom u sadašnjem formatu nije dobar za Kosovo, koje bi na osnovu njega izgubilo deo teritorije.

Ona je, odgovarajući na kritike vlade da opozicija ugrožava viznu liberalizaciju, kazala da Samoopredeljenje neće dozvoliti da taj sporazum bude usvojen u kosovskoj skupštini i da opozicija neće dati teritoriju u zamjenu za ukidanje viza.