PREMIJER RAZGOVARAO SA HANOM

Marković: Sve bolji rezultati u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala

"... a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca", kazao je Marković tokom sastanka sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju
433 pregleda 9 komentar(a)
Marković i Han, Foto: Gov.me
Marković i Han, Foto: Gov.me
Ažurirano: 17.12.2018. 14:55h

Crna Gora će naredne godine još snažnije i intezivnije raditi na ispunjavanju EU agende, kazao je premijer Duško Marković u Briselu na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je istako da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 – Konkurencija – i da se predano radili i obezbijedila interna spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

"Marković i komesar Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava. Predsjednik Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, razgovarano i o napretku o oblasti medija.

"Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu".

Marković je, kako je saopšteno, informisao Hana o političkoj situaciji u Crnoj Gori.

"Predsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak Regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji. Komesar Han je pohvalio ulogu Crne Gore u regionu. Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u zemlji, kako je kazao predsjednik Marković, biće prioritet u radu Vlade naredne godine. On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Preporučujemo za Vas