Vučurović: Glas za URU, Demos i SDP direktan glas za Mila Đukanovića

DF poručuje da "nova prevara koju pripremaju američka ambasada, DPS, URA, Demos, SDP i Pozitivna, na vrijeme mora biti razobličena i rasturena"
54 pregleda 28 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.07.2016. 10:49h

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović priredio je još jedno poniženje bivšoj opoziciji koja podržava njegovu vladu i prividno pokriva nekoliko ministarstava, smatra Jovan Vučurović, portparol Nove i funkcioner DF-a.

"U svom prepoznatljivom maniru, potcjenjivački i bahato, poručio je URI, Demosu i SDP-u da ,,ne daje pet para'' za njihove inicijative, sporazume, da im se ,,smije u lice'', i sl. Kao i do sada, smislene i odlučne reakcije na ovakvo ponašanje nema, čime se potvrđuje da su lideri i funkcioneri ovih stranaka iz nekog razloga spremni na svaku vrstu maltretiranja. Međutim, Đukanović je juče iz Berana ponovo poslao poruku u kojoj se može tražiti razlog zbog kojega ,,trojka'' ovako stoički podnosi poniženje i uvrede. Naime, predsjednik DPS-a je nagovijestio da će nakon izbora ponovo pozvati URU, Demos i SDP da sa njim prave vladu, a niko od pomenutih nije odbio tu mogućnost. Očigledno rezonuju da je bolje da trpe i ćute, i da nakon izbora, ako pređu cenzus, ponovo od Đukanovića na poklon dobiju dva-tri ministarstva", navodi se u saopštenju Vučurovića.

On je dodao da će DF pobjedom na izborima "raskrinkati i razbiti projekat koji se sklapa u američkoj amabasadi u Podgorici, a koji podrazumijeva novo podvođenje bivše opozicije šefu kriminalnog režima, a sve u cilju prevarnog ulaska CG u NATO".

"Zato javnost, a naročito opoziciona, treba da zna da je glas za URU, Demos i SDP direktan glas za Mila Đukanovića. I sve što su do sada radili u takozvanoj vladi izbornog povjerenja je sračunato išlo na ruku diktatoru, jer za skoro tri mjeseca, smišljeno i planski, nijesu napravili ni korak naprijed u stvaranju uslova za poštene izbore i nijesu htjeli da otkriju ništa što bi kompromitovalo Đukanovića i DPS. Izlazak Ure, Demosa i SDP-a iz tzv. vlade izbornog povjerenja i eventualno prolongiranje izbora bio bi samo pokušaj da se stvore uslove da se u sadašnjem sazivu skupštine Crne Gore, na prevaran način, izglasa učlanjenje u NATO savez. Dakle, radi se seriji trikova za koje mi sumnjamo da su neki bivši opozicionari dogovorili sa Đukanovićem, a kojima bi ovi što su jednom izdali opoziciju ponovo pokušali da se lažno predstave građanima, a onda da nakon izbora još jednom pretrče na stranu DPS-a", navodi Vučurović.

DF poručuje da "nova prevara koju pripremaju američka ambasada, DPS, URA, Demos, SDP i Pozitivna, na vrijeme mora biti razobličena i rasturena".

"Sigurni smo da će građani kazniti one koji se brutalno poigravaju sa njihovom voljom. DF ocjenjuje da DPS mora biti poražen na oktobarskim izborima, a za njima će u političku prošlost otići i oni koji su mislili da politikom ,,trećeg puta'' varaju građane i lažno se predstavljaju", zaključuje Vučurović.

Bonus video: