DPS Pljevlja: Gest Danilovića je klasično djelo pravnog nasilja i samovolje

"Djelo za koje je uslovno osuđen Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine", navodi se u saopštenju DPS Pljevlja
13 komentar(a)
Muamer Hadžalić, Foto: Dps.me
Muamer Hadžalić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 23.07.2016. 15:02h

Na sva dosadašnja medijska etiketiranja članova, simpatizera i podržavaoca politike koju sprovodi Demokrtska partija socijalista, kako od zluradih pojedinaca tako i od raznih usko povezanih interesnih grupacija, Opštinski odbor DPS Pljevlja i svi njegovi članovi su odgovarali isključivo beskompromisnim zalaganjem za interese građana Pljevalja i Crne Gore, ne osvrćući se na "stanje uma" u kojem se nalaze kreatori raznih besmislica, saopšteno je iz DPS Pljevlja.

Oni su reagovali povodom teksta "Danilović smijenio Hadžalića", objavljenom juče na portalu "Vijesti".

"Polazeći od citata da je "Depresivno stanje dato čovjeku da bi razmišljao o sebi", pokušavamo da razumijemo potez koji je sproveo u djelo "ad hoc" ministar policije, Danilović potpisivanjem rješenja o otkazu načelnku PJ Pljevlja, za teritoriju opštine Pljevlja i Žabljak, Direktorata za vanredne situacije Muameru Hadžaliću. Međutim, trenutnim stanjem u kojem se nalazi ministar nećemo se baviti, ali pravnim nasiljem koje sprovodi sa tog mjesta svakako hoćemo. U konsultaciji sa advokatom, ovaj gest ministra se može kvalifikovati kao klasično djelo pravnog nasilja i samovolje. Djelo za koje je uslovno osuđen Hadžalić nije imalo niti ima ikakve posledice po instituciju u kojoj je zaposlen, što govori i činjenica da je na istu funkciju ponovo izabran u maju ove godine", navodi se u saopštenju DPS Pljevlja.

Iz ove partije su dodali da je Hadžalića na još jedan mandat, preporučio njegov dosadašnji rad, stručnost, kao i ljudske, moralne i profesionalne sposobnosti.

"Po obrazovanju profesor odbrane i zaštite, cijeli svoj radni vijek je posvetio poslovima civilne zaštite i dobijao najbolje ocjene za doprinos radu u ustanovi u kojoj je radno angažovan. Očigledno je da se radi o klasičnoj nemoći aktuelnog ministra, koji na ovaj način pokušava da uđe u još jednu političku kampanju, sa pozicije jedne od najvažnijih funkcija u Vladi, ali i sa pozicije novog "šefa" Demosa. S toga razumijemo zašto se ministar nalazi u panici, jer se bliži dan izbora kada će građani nedvosmisleno reći šta misle o ministru Daniloviću i njegovom učinku na poslovima u MUP-u", piše u saopštenju DPS Pljevlja.

Iz DPS Pljevlja navode da "osuđuju ovakav način političke borbe Danilovića".

"U narednom periodu kao i do sada, borićemo se svim pravnim i političkim sredstvima kako bi zaštitili politiku i članove DPS od bahatosti i nemoći bilo kojeg pojedinca, pa i ministra policije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: