Aivo Orav novi šef Delegacije EU u Crnoj Gori

Aivo Orav će stupiti na dužnost šefa Delegacije 1. septembra
488 pregleda 2 komentar(a)
Aivo Orav, Foto: Delegacija EU
Aivo Orav, Foto: Delegacija EU
Ažurirano: 21.07.2016. 09:37h

Aivo Orav obavljaće ubuduće funkciju šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije, objavila je juče imenovanje 17 novih šefova Delegacija Evropske unije, u okviru redovne rotacije za ovu godinu.

Orav trenutno obavlja dužnost šefa Delegacije Evropske unije u bivšoj jugoslovenskoj republici Makedoniji. Ranije je obavljao dužnost ambasadora Estonije u Turskoj, pokrivajući istovremeno Liban i Azerbejdžan, a bio je i estonski ambasador u Poljskoj, pokrivajući i Bugarsku, Rumuniju i bivšu jugoslovensku republiku Makedoniju. Takođe je radio u Ministarstvu spoljnih poslova Estonije, između ostalog i na funkciji političkog direktora. Pored svog maternjeg estonskog, Orav govori engleski, ruski, njemački, bugarski i francuski jezik.

Aivo Orav će na novoj funkciji naslijediti sadašnjeg ambasadora EU u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, čiji četvorogodišnji mandat ističe 31. avgusta. Orav će stupiti na dužnost 1. septembra.

Bonus video: