Demokrate: Obradović ne želi da mu se pod nogama otvori još jedan „Telekom“

"Podsjećamo gospodina Obradovića, Demokratama niko nikada nije pucao u noge, mi nemamo formalne i neformalne šefove i mi nemamo drugu državu, osim Crne Gore. Crna Gora nije Oleg Obradović, nije Vujica Lazović i nije Milo Đukanović", poručile su Demokrate
280 pregleda 8 komentar(a)
Oleg Obradović, Foto: Savo Prelević
Oleg Obradović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.07.2016. 14:37h

Redovni profesor, Oleg Obradović, u svom reagovanju nastavlja redovnu praksu Prve familije, i sa njom povezanih lica da svakoga ko ukaže na primjere otimanja državne imovine proglase za, ni manje ni više, nego neprijatelja države, poručile su Demokrate.

"U najboljem maniru Mila Đukanovića, njegov povjerenik za prljave poslove, gospodin Oleg Obradović, pokušava da skrene pažnju sa glavne teme o Vladinom neodgovornom gazdovanju društvenim dobrom ogromne vrijednosti kakav je nacionalni „.me“ domen, navodeći kako Demokrate žele da izmjeste upravljanje ovim nacionalnim dobrom u neku drugu državu", navodi se u saopštenju Demokrata.

Predstavnik kompanije Me-Net, Oleg Obradović izjavio je danas da je Projekat u kojem je država vlasnik, a kompanija Domen ovlašćeni agent registracije .me domena, najbolje privatno-javno partnerstvo koje postoji u Crnoj Gori.

"Nama je jasno da, pored brojnih afera, Obradović ne želi da mu se pod nogama otvori još jedan „Telekom“. Nakon višegodišnjeg služenja Đukanoviću, zaslužio je gospodin Obradović da mu se, preko gospodina Vujice Lazovića, omogući dodjela nagrade za služenje Milu Đukanoviću. Ovoga puta u višemilionskom iznosu, preko petnaestogodišnjeg ubiranja značajnog dijela prihoda od prodaje nacionalnog “.me” domena", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se navodi da je glavni moto Obradovića i mentora Đukanovića da je iz ovog posla i država nešto dobila.

"U vezi sa tim mi potenciramo pitanje: čime je to Oleg Obradović zaslužio da na 100 eura neto profita, državi pripada 33 eura, a privatnoj kompaniji Olega Obradovića 16.5 eura, od čega gospodinu Olegu Obradoviću lično 13 eura. I sve tako 15 godina. Šta je to gospodin Oleg Obradović patentirao da bi imao ovakvu rentu od nacionalnog domena? Da je moglo i moralo drugačije, i da je država bila sposobna da upravlja nacionalnim “.me” domenom, potvrđuje i dokument Privredne komore Crne Gore koji dajemo javnosti na uvid. Iz tog dokumenta se jasno vidi da je mišljenje Privredne komore još 2006. godine bilo da će se davanjem domena na administriranje neprofitnoj organizaciji kakva je Univerzitet Crne Gore doprinijeti razvoju informatike, telekomunikacija i Interneta u Crnoj Gori" ,saopštile su Demokrate.

U saopštenju se dodaje da je Obradović po nalogu svog mentora, između dobrobiti države i Univerziteta Crne Gore, čiji je profesor sa jedne, i višemilionskog ličnog profita sa druge strane, izabrao milione.

"Pri tome od javnosti pokušava da sakrije koliko će miliona iznositi njegov profit. Podsjećamo gospodina Obradovića, Demokratama niko nikada nije pucao u noge, mi nemamo formalne i neformalne šefove i mi nemamo drugu državu, osim Crne Gore. Crna Gora nije Oleg Obradović, nije Vujica Lazović i nije Milo Đukanović. Crna Gora je država svih nas, a vi je, gospodine Obradoviću, uz pokroviteljstvo gospode Mila Đukanovića i Vujice Lazovića, unazađujete i pljačkate. Crna Gora vama služi da se njome pokrijete kada vas neko uhvati sa rukama u tuđem džepu, a mi želimo da služimo Crnoj Gori. Samo ljudi iz sumnjivih krugova oko Prve familije žele da se Crnom Gorom upravlja izvan Crne Gore, ali vam to neće poći za rukom. Demokrate će sve uraditi da se Crna Gora istrgne iz vaših ruku i da se Crnom Gorom upravlja samo iz legitimnih instistucija Crne Gore. Zato smo i dostavili gospodinu Stankoviću informacije o djelovanju povezane grupe lica iz Vlade i privatnog biznisa, zbog ozbiljne sumnje da su državi nanijeli višemilionsku štetu. Upravo u tome je razlika između nas i vas", poručile su Demokrate.

Bonus video: