Glendža podnio krivičnu prijavu: Liješević i Deloik zloupotrijebili službena ovlašćenja?

"Učinjena je ogromna materijalna šteta preduzeću u dužem vremenskom periodu, propuštanjem da se naplati ono što je po zakonu propisano i bilo dužno da se naplati", naveo je Glendža na konferenciji za novinare
413 pregleda 0 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.07.2016. 11:39h

Predstavnik opozicije u Odboru direktora doo "Parking Servis Budva", Radomir Glendža podnio je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora Dragana Liješevića i predsjednika Odbora direktora Anta Deloika.

"Na osnovu indicija, osnovanih sumnji i dokaza kojima raspolažem, Liješević i Deloik su koristeći svoj službeni položaj u namjeri da sebi ili drugima pribave korist ili drugom nanesu štetu, prekoračili granice svojih službenih ovlašćenja I direktnim činjenjem, pribavili, oštetili i zataškavali učinjene radnje. Na taj način je učinjena ogromna materijalna šteta preduzeću u dužem vremenskom periodu, propuštanjem da se naplati ono što je po zakonu propisano i bilo dužno da se naplati", naveo je Glendža na konferenciji za novinare.

Glendža je prije gotovo dvije godine, kao šef garaža u tom preduzeću iznio brojne optužbe na rad rukovodstsva firme i Opštine Budva, zbog čega je bio suspendovan, da bi ga sud nakon pune godine vratio na radno mjesto.

Kao predstavnik opozicije u Odboru direktora, na osnovu Zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, Glendža je kazao da je od samoga početka bio opstruiran od strane Liješevića i Deloika u svome radu.

"Navodim primjer da sam ovlašćenje koje je stiglo u preduzeće 17. juna dobio tek 22. juna, a vanredna sjednica Odbora direktora, koju sam zakazao za 29. jun održana je dan kasnije. Predložio sam da na dnevnom redu bude razmatranje i usvajanje pitanja po svim tačkama zahtjeva, ukupno 21,a koja sam dostavio 24. juna., od toga da mi se odgovori na 12 tačaka i dostavi za tri dana, a ostalih devet tačaka za sedam dana. Sva tražena dokumentacija se nalazi u preduzeću. Naredna, druga po redu po redu vanredna sjednica, odrzana je 6. jula, na kojoj sam dobio samo određene ili polovične odgovore u pisanoj formi i insistirao da mi se dostave dopunski odgovori na sva postavljena pitanja u što kraćem roku, od nekoliko dana. Dakle, do danas, nijesam dobio posljednji popis imovine, ukupno stanje neizmirenih obaveza na poslednji obračunski period, odluku o pomoći zaposlenima, podatke o broju zaposlenih radnika. Takođe, do danas nijesam dobio i ko je sve zaposljen u periodu od 17. do 30. juna ove godine, nijesam dobio ni izvještaj o poslovanju za 2015., niti broj izdatih i validnih propusnica za parkirališta", kazao je Glendža.

On je dodao da nije ni dobio ni ugovore o zakupu parking prostora i privatno-javnog partnerstva.

"Sve navedeno ukazuje na dobro smišljenu opstrukciju, kojom je do sada potrošeno više od mjesec dana rada, sa ciljem da se ne vrši funkcija kontrole. Pozivam opozicione predstavnike u Vladi Crne Gore, da zaštite sve one koji učestvuju u kontroli izbornog procesa, a ukoliko to nijesu u stanju da urade, da pozovu sve predstavnike po "dubini" da napuste započeti posao. Lično cu razmisliti o svom daljem angažmanu i uz konsultacije sa opozicionim predstavnicima u "Vladi izbornog povjerenja", donijeću odluku kako dalje jer vrijeme brzo teče, a to je reklo bi se i primarni cilj garniture na vlasti", zaključio je Glendža.

Kome je dato 307 propusnica sa parkinga u Budvi?

Prema njegovim riječima preduzeće je u peridu od 1. janura do 1. jula izdalo 870 propusnica.

"Izdate su 563 propusnice sa prihodom u iznosu od 59.766,83 eura, što za navedeni period u prosjeku po propusnici iznosi 18 eura mjesečno. Na osnovu navedenog, ostaje nejasno što je sa ostalih 307 propusnica. Izvještaj "Pauk službe" za period od 24. do 30. juna je 135 podignutih vozila, od toga 34 nenaplaćeno i nema preciznih podataka za njih. Komentar je izlišan, osim što bi svi oni vozači koji su platili taksu za nepravilno parkirano vozilo trebali da traže povraćaj novca, u uslovima kad Zakon nije isti za sve. Koliko uočene nepravilnosti u dužem vremenskom periodu proizvode minuse u kasi preduzeća i da li se eventualno, navedene zloupotrebe koriste u predizborne svrhe, odgovore će nadam se veoma brzo dati Specijalno tužilaštvo", naglasio je Glendža.

Bonus video: