"Urušiti korumpiranu DPS vlast": Ujedinjuje se opozicija u Budvi?

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih opozicionih subjekata u Budvi, osim NOVE
251 pregleda 28 komentar(a)
Budva, opozicija, Foto: Vuk Lajović
Budva, opozicija, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.07.2016. 05:36h

Budvanska opozicija mogla bi prvi put jedinstveno da izađe na lokalne izbore i time poslije punih 12 godina pokuša da tako ukloni sa vlasti Demokratsku partiju socijalista.

Predstavnici cjelokupne budvanske opozicije, izuzev NOVE, okupili du se sinoć na zajedničkom sastanku na kome je promovisana ideja zajedničke liste na predstojećim lokalnim oktobarskim izborima.

Sastanku se odazvali predstavnici DEMOS-a, URA, SNP, Demokratske Crne Gore, DPN, PzP, Građanske akcije, SDP, Liberalne partije.

Sastanku je prisustvovao i bivši potpredsjednik Opštine Ljubomir Filipović, pozvan zbog opozicionog stava koji je imao za vrijeme dok je na vlasti bila koalicija DPS-SDP.

Iako niko od učesnika nije bio raspoložen da govori o zaključcima sastanka, “Vijesti” saznaju da je riječ o prvom u nizu narednih okupljanja na kojima bi se razmatrao način zajedničkog izlaska na izbore.

Na sastanku se moglo čuti da bi se jedino zajedničkom listom onemogućilo rasipanje gladova, koje je upravo DPS-u omogućavalo da postiže bolje izborne rezultate.

“Objedinjavanje opozicionog tijela oko zajedničkog cilja, urušavanja korumpirane DPS vlasti, pridobilo bi veći broj glasova u Budvi, upravo sada kada je vlast DPS uzdrmana tužilačkim istragama i priznavanjem krivice njihovih visokih partijskih funkcionera”, rekao je jedan od učesnika sastanka.

Ukoliko bi se postigao dogovor, kako je rečeno, uradilo bi se ozbiljno istraživanje javnog mnjenja na osnovu koga bi se utvrdila i buduća raspodjela broja odborničkih mjesta.

Ipak, do konačnog dogovora još nije došlo, ali je dogovoreno da se organizuje ponovni susret.

Lider NOVE i šef odborničkog kluba DF Đorđe Vujović kazao je da nije došao na sastanak jer je pozvan telefonski. "Sastanak ne može organizovati neko ko nema opozicioni legitimitet. Da bi se odazvao, morao sam dobiti napismeno platformu na osnovu koje bi trebali da raspravljamo. Centrala moje partije i niko u DF nije bio upoznat o ovome sastanku", kazao je Vujović.

Da će samostalno nastupiti u Budvi još ranije su najavile Demokrate, koje uveliko na terenu sprovode kampanju za predstojeće izbore.

Bonus video: