Građanski pokret URA: O obrazu DPS-a sve više govori tužilaštvo

"DPS ne pomaže novcem poreskih obveznika građane i poštene preduzetnike nego od novca svih građana sa četiri miliona eura pomaže svog ortaka, čija je trenutna adresa zatvor u Spužu i njegovu firmu Melgoniu Primorka"
4 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 18.07.2016. 11:33h

DPS Bara pominje naš obraz na čemu im zahvaljujemo s obzirom da je poznato kakav je njihov obraz, još od ranih 90-tih. Porazni rezultati njihovog upravljanja Barom su brojni, a neki od njih su, osim građanima, jako dobri poznati istražnim organima, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Iz te partije su odgovorili su na prozivke DPS-a Bar.

"DPS u Baru parama od Maljevika nije pomagao građane Bara i Crne Gore nego Prvu banku. Neka kažu koliko je miliona eura i koliko dugo ležalo na računu Prve banke dok su se oni istovremeno zaduživali. Da se ne bi bavili "zamazivanjem" očiju javnosti, postoji odluka od 28. juna 2013. da investitior projekta Maljevik plati 9,3 miliona eura za komunalije. Da li je to urađeno? DPS ne pomaže novcem poreskih obveznika građane i poštene preduzetnike nego od novca svih građana sa četiri miliona eura pomaže svog ortaka, čija je trenutna adresa zatvor u Spužu i njegovu firmu Melgoniu Primorka", navodi se u saopštenju URA.

Tim i sličnim potezima, kako se dodaje, DPS je ostavio hiljade radnika Primorke, Luke Bar, Zavoda za izgradnju Bara, Rumijatransa, Izbora, Barske plovidbe... bez posla.

"Dok DPS priča o obrazu njihova politika na nivou Bara, kao i drugih opština, je predmet obrade Specijalnog tužilaštva. Kako i sam barski DPS navodi, lokalna vlast već 18 godina konstantno analizira u svojim infrastrukturnim planovima i programima izgradnju vodovodne mreže u naselju Sveti Ivan. I to rade vrlo temeljno i studiozno - 18 godina. Gradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pokrili bi se stanovnici gradskog jezgra, oni koji su uz izdatu građevinsku dozvolu priključeni na kanalizacionu infrastrukturu, a njih je maksimum 20 odsto. Ostalih 80 odsto ili nemaju građevinsku dozvolu ili nisu planirani da se priključe na ovo postrojenje. U planskom dokumentu piše da če se ovom investicijom ravnomjerno unaprijediti kvalitet turističke ponude na teritoriji Opštine. Kako je to moguće kada na njega neće biti priključena najveća turistička područja - Utjeha, Veliki pjesak, Maljevik, Sutomore, Čanj?"

Iz URA ističu da u istom dokumentu piše da će ovo postrojenje omogućiti nova zaposlenja.

"Tačno, pominje se da će na ovom postrojenju biti zaposleno sedam lica. Investicija od 15 miliona za 7 radnih mjesta. Ono što je sporno, Ugovorom između Opštine i JP VIK iz 2014. godine navodi se da je JP VIK investitor i da je u obavezi da raspiše konkurs za najpovoljnijeg izvođača radova. Da li je to urađeno? Uvidom u dostupnu dokumentaciju, to nije urađeno. Kako je onda moguće da je već određen najpovoljniji izvođač? Nema sumnje da nam trebaju ovakva postrojenja, ali da li nam je to prioritet na koji treba potrošiti ovoliki novac? Šta je sa uslovima u gradskoj bolnici, koja vapi za detaljnom rekonstrukcijom? Šta je sa vodosnabdijevanjem, jer su nam desetine hiljada stanovnika bez ovog luksuza u 21 vijeku? Šta je sa strujom i gradskom rasvjetom u prigradskim naseljima? Šta je sa čistoćom grada koja je svakog dana sve alarmantnija? Šta nam je sa putnom infrastrukturom, vrtićima i školama? Šta je sa Kulturnim centrom koji sve više liči na srednjevjekovnu ruinu? Da li imamo završene urbanisticke planove? Da li neko zna šta su nam prioriteti? Da li imamo dugoročni plan razvoja?", navode iz URA

Iz URA su pozvali sve odbornike SO Bar da detaljno prouče materijale, dobro razmisle i donesu mudre odluke koje su za dobrobit svih građana DPS-a.

Bonus video: