Đukanović razgovarao sa Oravom: Nastaviti dijalog o reformi izbornog zakonodavstva

Đukanović je zahvalio Evropskoj komisiji i Delegaciji EU na pomoći i doprinosu tom, kako je kazao, zajedničkom uspjehu.
328 pregleda 0 komentar(a)
Orav i Đukanović, Foto: Www.predsjednik.me
Orav i Đukanović, Foto: Www.predsjednik.me

Dijalog u Skupštini o reformi izbornog zakonodavstva treba nastaviti, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Aiva Orava.

Đukanović je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Orava primio na njegovu inicijativu, uoči sjutrašnjeg učešća na radnom ručku lidera zemalja Zapadnog Balkana u Briselu sa visokom predstavnicom EU za vanjsku politiku i bezbjednost, Federikom Mogerini.

Navodi se da je Orav čestitao Crnoj Gori na otvaranju poglavlja 27, izražavajući nadu da će se nastaviti napredak u procesu integracija.

„Zadovoljstvo ostvarenim napretkom iskazao je i Đukanović, uz ocjenu da je otvaranje ovog poglavlja bio kompleksan zadatak koji je Crna Gora posvećenim radom ispunila i stvorila preduslove za dalji dinamičan napredak u pregovorima“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je zahvalio Evropskoj komisiji i Delegaciji EU na pomoći i doprinosu tom, kako je kazao, zajedničkom uspjehu.

„Obostrano je ocijenjena potreba nastavka dijaloga u Skupštini o reformi izbornog zakonodavstva i ostalih pitanja koja su u nadležnosti rada privremenog odbora, kao što su odgovaranje na izazove iz oblasti medija, uz uključivanje svih zainteresovanih strana“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Orav istakao konstruktivnu ulogu stranaka koje su učestvovale u formiranju privremenog odbora.

Bonus video: