Rakčević: Objedinićemo u Baru sve koji vole Crnu Goru i žele Crnu Goru u Evropi

Ističući da su spoljnopolitički prioritei URA EU „i Crna Gora na zapadu“, a glavne adrese Brisel, Vašington, Pariz i London, on je dodao i da se URA takođe zalaže i za održavanje dobrih odnosa sa Rusijom, „ da nam i dalje dolaze gosti iz Rusije, da iz barske luke brodovi plove i na zapad i na istok“
92 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2016. 20:18h

Predsjednik GP URA Žarko Rakčević saopštio je večeras u Baru da „nije normalno“ da Crna Gora uskoro bude jedina zemlja u NATO u kojoj vlast nije promijenjena demokratskim putem „i jedina zemlja u NATO u kojoj skoro tri decenije vladaju jedan čovjek i jedna porodica“.

To nije oblik demokratskog društva i to se mora promijeniti. Mi ćemo u baru objediniti sve one koji vole Crnu Goru i koji je vide u Evropi-poručio je Rakčević sa koktela kojim je barski odbor stranke obilježio prvu godinu rada.

Na svečanosti u hotelu „Princes“ na kojoj su pored visokih partijskih funkcionera Dritana Abazovića i prof. dr Šerba Rastodera, te članova i simpatizera URA i predstavnika javnog života Bara bili i čelnici barskih odbora SDP i DEMOS i njihovi odbornici u SO Bar Dragan Vojvodić i Aleksandar Rakočević, odnosno Osman Subašić i Ranka Cica Šljivančanin, Rakčević je kazao da Baru ne treba da ga prepoznaju po organizovanom kriminalu, već po toleranciji i suživotu koji vijekovima njeguje.

On je dodao da Baru i državi trebaju dobri domaćini, da se ovaj grad vrati na stare staze uspjeha „koje je DPS za svoje vladavine potpuno uništio“.

"Mi rušimo koncept privatne države, Crne Gore koja nije svih nas, već nekoliko podobnih ortaka vlasti koji uništavaju sve čega se dotaknu. Naša je Crna Gora jednakih šansi za sve i za koju pozivamo da se glasa 16. oktobra. Porazni su pokazatelji samo elementanih kontrola koje su predstavnici URA, DEMOS i SDP za ovih nekoliko nedjelja sproveli: koliko se samo škola,vrtića i hiljada novih radnih mjesta moglo otvoriti na ime desetina miliona eura neplaćenih poreskih i carinskih dugova miljenika vlasti.Treba pomoći one domaćine koji zapošljavaju u svojim malim preduzećima i one firme koje su na poreskoj bijeloj listi, a ne one koji su na crvenoj listi Interpola", naveo je Rakčević, ukazujući da Crnoj Gori prijeti kolaps javnih finansija.

Ističući da su spoljnopolitički prioritei URA EU „i Crna Gora na zapadu“, a glavne adrese Brisel, Vašington, Pariz i London, on je dodao i da se URA takođe zalaže i za održavanje dobrih odnosa sa Rusijom, „ da nam i dalje dolaze gosti iz Rusije, da iz barske luke brodovi plove i na zapad i na istok“.

Predsjednik barkog odbora URA ŽeljkoTodorović predstavio je rezultate rada od osnivačke konvencije 13. jula 2015. do danas, ukazujući da je članstvo poraslo za 79 posto, da su 39 posto članstva žene, a 40 posto ljudi mlađi od 40 godina.

"Za crnogorske okvire imamo nadprosječnu zastupljenost žena i mladih. Oformili smo Forum mladih i Forum žena, konstituisali Opštinski odbor, naši predstavnici po Lex Specialis u Vodovodu i komunalnom preduzeću Miloš Šušter i Vlado Martinić daju maksimalno profesionalan doprinos, naši predstavnici u kontinuitetu identifikuju glavne gradske probleme i daju njihova rješenja", rekao je Todorović.

U dva glavna dostignuća barske URA, on je ubrojao iniciajtivu da naselje Sveti Ivan konačno dobije vodu, te zajedničku borbu sa DEMOS i SDP da se građani Bara, odnosno opštinski budžet, spasu od najavljenog duga od 27 miliona eura.

"Toliko zajedno koštaju oprost duga od deset miliona eura za komunalije investitoru za Maljevik, za što Bar ima izvršnu sudsku presudu, i kreditno zaduženje od 17 miliona eura za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje nema ni pravno ni praktično utemeljenje. Ova lokalna vlast želi da provuče ove dvije odluke na sjednici SO", rekao je Todorović.

Galerija

Bonus video: