DF: Priznanje Maraša novi dokaz o kriminalnim aktivnostima DPS

"Nakon ovako javnog priznanja, da Crna Gora kojim slučajem ima VDT-a i SDT-a, Slavoljubu Stijepoviću i aktivistima, kojima je podijeljen novac, trebalo bi po automatizmu odrediti pritvor, jer su učestvovali u kupovini glasova", smatraju u DF-u
2890 pregleda 12 komentar(a)
DF, Foto: Facebook
DF, Foto: Facebook

Direktno priznanje Milenka Maraša, doskorašnjeg predsjednika Skupštine GO Golubovci, i potpredsjednika FSCG, da je tadašnji gradonačelnik Podgorice Slavoljub Migo Stijepović podijelio 47.500 eura izbornim štabovima u Zeti, kao svojevrsan vid pomoći rodnom kraju, predstavlja još jedan skandalozan dokaz o kriminalnim aktivnostima DPS-a, saopšteno je iz DF-a.

Iz tog političkog saveza ragovali su na tekst Dana koji je prenio i portal Vijesti.

"Nakon ovako javnog priznanja, da Crna Gora kojim slučajem ima VDT-a i SDT-a, Slavoljubu Stijepoviću i aktivistima, kojima je podijeljen novac, trebalo bi po automatizmu odrediti pritvor, jer su učestvovali u kupovini glasova", smatraju u DF-u.

Kako navode, jasno je da aktuelni sastav odborničke većine nema legitimitet građana Zete, "jer su mandati, koje su osvojili, proizvod brutalne kupovine glasova i zloupotrebe izborne volje".

"GO Golubovci je postala istureno odjeljenje tužilaštva, u kojem Tanja Stajović svakodnevno, čas hrabri, čas maltretira osumnjičene iz 'Koverte' ne bi li prikrila svoje i šefove kriminalne tragove".

Iz DF-a su postavili pitanje gdje su preostalih 50.000 eura ako Maraš tvrdi da su štabovi u Zeti dobili 47.500. "Da li to znači da je Migo Stijepović 47.500 eura donirao rodnom kraju, a 50.000 najrođenijem džepu od sakoa".

"Da li je ovo priznanje Milenka Miće Maraša dovoljno za istovremeno podizanje i potvrđivanje optužnice od strane SDT-a i Višeg suda protiv Mila Đukanovića, Miga Stijepovića i ostalih 21 osumnjičenih, ili Milivoje Katnić planira da kroz formu navodne istrage, koja će trajati beskonačno, ovo organizovano kriminalno udruživanje svede na prekršaj?", pitaju iz DF-a.

Prava je prilika, kako ocjenjuju u tom političkom savezu, da Maraš dobije poziv od SDT-a i objasni kako je 50.000 eura "isparilo od Podgorice do Zete".

"Ima li većeg skrnavljenja Dana Zete od jučerašnjeg prisustva Miga Stijepovića, Tanje Stajović, Ratka Stijepovića, Dušana Radonjića i ostalih osumnjičenih iz 'Koverte', koji se, umjesto da budu u Spužu, kesere crnogorskim građanima iz prvog reda i šalju poruku: 'Dok god budemo u tužilaštvo ulazili kroz dimnjak, od koverte će ostati samo bijeli dim'", navodi se u saopštenju.

"DF još jednom ponavlja da niko ovu državu i njene institucije nije uspješnije i razornije srušio od onih koji su joj se s rukom u džepu zaklinjali na vječnu ljubav i branili je od nas. Čitava Crna Gora je vidjela da se ta ljubav uglavnom kreće u rasponu od 47.500 do 50.000 eura, zavisno od toga da li donirate rodnom kraju ili sopstvenom džepu", zaključuje se u regovanju DF-a.

Bonus video: