SNP: Ustanak predstavlja vrijednu istorjsku pouku

"Trinaestojulski ustanak donio je socijalno-revolucionarne promjene s jedne i ostvarenje nacionalne ravnopravnosti, s druge strane. Ono što 13-tom julu daje posebnu vrijednost jeste činjenica da je taj ustanak imao opštenarodni karakter"
3 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP
Ažurirano: 13.07.2016. 12:24h

Delegacije Socijalističke narodne partije Crne Gore položile su danas vijence na spomenike rodoljubima u Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Kotoru, na Cetinju i drugim crnogorskim gradovima, u znak sjećanja na heroje naše prošlosti koji su dali svoje živote za slobodu naroda Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a.

"Masovni antifašistički ustanak 13. jula 1941. godine predstavljaju vrijednu istorijsku poruku i pouku, na koje svi u Crnoj Gori treba da budemo ponosni.Naši preci, koji su oslobađali Crnu Goru od fašizma, zapravo su ostvarili pravo da budemo dio Evrope i civilizovanog, demokratskog svijeta. Trinaestojulski ustanak donio je socijalno-revolucionarne promjene s jedne i ostvarenje nacionalne ravnopravnosti, s druge strane. Ono što 13-tom julu daje posebnu vrijednost jeste činjenica da je taj ustanak imao opštenarodni karakter", kazali su iz SNP-a.

“Naša je obaveza i danas i uvijek da budemo primjer drugima kako se čuva Crna Gora i veličanstvene tekovine NOB-a, istovremeno se boreći za društvo socijalne pravde”, istakla je potpredsjednica podgoričkog Odbora SNP Radmila Čagorović, prilikom polaganja cvijeća na Spomenik Partizanu borcu na Gorici u Podgorici.

Bonus video: