Konatar: Zdravstvenim radnicima povećati plate, funkcionerima vratiti na staro

Konatar smatra da funkcioneri već imaju enormne zarade za crnogorske uslove, koje su krajnje neprimjerene trenutku i siromaštvu "do kojeg su doveli Crnu Goru"
4 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 13.07.2016. 10:17h

DPS je odbijanjem predloga izmjena zakona o zaradama funkcionera u javnom sektoru, kojim bi se smanjile ionako visoke zarade oko 800 državnih fukcionera, a povećale, između ostalih, i doktorima medicine, potvrdio da je interesna kasta kojoj je cilj da još više puni svoje džepove, saopštio je član Koordinacionog odbora URA, Miloš Konatar.

On smatra da funkcioneri već imaju enormne zarade za crnogorske uslove, koje su krajnje neprimjerene trenutku i siromaštvu "do kojeg su doveli Crnu Goru".

"Građanski pokret URA daje punu podršku zahtjevu Sindikatu doktora medicine da se crnogorskim ljekarima povećaju zarade, saopštio je. Dijelimo namjeru da zajedničkim snagama vratimo dostojanstvo doktorima medicine, spriječimo odliv našeg najboljeg medicinskog kadra i omogućimo bolju zdravstvenu zaštitu naših građana", kazao je Konatar.

Član Koordinacionog odbora URA smatra da je zarade javnih funkcionera trebalo vratiti na pređašnji nivo, što znači da one trebaju biti smanjene za mnogo više od 10 odsto.

"Cilj svake odgovorne vlasti treba da bude osiguravanje pristojnog standarda onima koji su kičma svakog uređenog društva, a to su prije svega ljekari i ostalo medicinsko osoblje, nastavnici i profesori.DPS je sa svojim političkim satelitima jasno stavio do znanja građanima da Crna Gora nije građanska država svih nas, već privatna država malog broja njih. U njihovoj privatnoj državi omogućili su svojim funkcionerima da nezasluzeno primaju i po više plata, a da unižavaju građane i profesije od kojih život zavisi", kazao je Konatar.

Bonus video: