Perišić: Đukanović vrijeđa intelekt građana Bijelog Polja i izvrće ruglu njihovu egzistencijalnu muku

"Krajnje je licemjerno najavljivanje na sva zvona otvaranja par privatnih proizvodnih pogona koji će zapošljavati par stotina radnika u opštini koja je prije njihovog dolaska na vlast imala na hiljade zaposlenih radnika i koje je neodgovorna politika Mila Đukanovića ostavila bez egzistencije nudeći im ulicu i samosnalaženje kao jedinu alternative"
82 pregleda 6 komentar(a)
Svetislav Perišić, Foto: Demokratska narodna partija
Svetislav Perišić, Foto: Demokratska narodna partija
Ažurirano: 07.07.2016. 10:12h

Opštinski odbor Demokratske narodne partije Bijelo Polje smatra da se posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića Bijelom Polju može okarakterisati kao komemorativni pomen dvije decenije od sahranjivanja privrede u našoj opštini pod direktnom dirigentskom palicom Demokratske partije socijalista, saopštio je danas Svetislav Perišić, predsjednik OO DNP Bijelo Polje.

Đukanović je juče nakon sastanka sa predsjednikom opštine Bijelo Polje, Aleksandrom Žurićem kazao da je posjeta tom gradu pokazatelj posvećenosti Vlade razvoju sjevernog regiona, istakavši zadovoljstvo onim što je novo lokalno rukovodstvo ostvarilo tokom mandata.

"Krajnje je licemjerno najavljivanje na sva zvona otvaranja par privatnih proizvodnih pogona koji će zapošljavati par stotina radnika u opštini koja je prije njihovog dolaska na vlast imala na hiljade zaposlenih radnika i koje je neodgovorna politika Mila Đukanovića ostavila bez egzistencije nudeći im ulicu i samosnalaženje kao jedinu alternative. Tragikomično je da preporod najavljuje čovjek koji je zajedno sa svojim višedecenijskim političkim poslušnicima iz našeg grada najodgovorniji za propadanje bjelopoljske privrede i pretvatanja Bijelog Polja u grad iz kojeg se odlazi", istakao je Perišić.

On je dodao da je Đukanović na početku svoje političke karijere kada je dolazio u Bijelo Polje bio u prilici da obilazi industrijske gigante poput Vunka, Bjelasice, Lenke, Imaka i drugih privrednih subjekata.

"Na koje je njegova katastrofalna vladavina stavila katanac, pa je njegovo hvalisanje sa ovim sitnim projektima u Bijelom Polju čista ironija i sarkazam kojima se neprimjereno vrijeđa intelekt građana naše opštine i izvrće ruglu njihova realna egzistencijalna muka. Ipak, najbitniji obilazak Đukanović je obavio u DPS-ovoj partijskoj bazi gdje se tokom svoje posjete najviše i zadržao da zajedno sa svojim zamjenikom Duškom Markovićem podijeli zaduženja za predstojeću izbornu kampanju, kako bi prevarili građane za još jedan mandat, da neometano nastave sa ekonomskim pustošenjem Crne Gore. Premijer je i ove izborne godine među prvim gradovima obišao Bijelo Polje jer očekuje i da ovoga puta putem ucjena, političkih pritisaka i drugim oblicima zloupotreba izbornog procesa dođe do podrške", kazao je Perišić.

Po njegovim riječima, DNP smatra da se građani Bijelog Polja konačno moraju otrgnuti iz kandži DPS-a koji ih je okovao više od četvrt vijeka, kako bi ovaj grad umjesto postojećeg neodrživog stanja krenuo putem ekonomskog oporavka i sveukupnog prosperiteta.

"Krajnje je vrijeme da i oni bjelopoljci koji su ukazivali povjernje DPS-u ovoga puta uskratite podršku politici Mila Đukanovića, okrenu leđa njegovom kriminogenom režimu i daju konkretan doprinos dugo iščekivanim demokratskim promjenama u Crnoj Gori", zaključio je Perišić.

Bonus video: