Kovač: Naročito podržavamo članstvo Crne Gore u NATO

“Donošenjem Zakona o potvrđivanju Protokola, Hrvatska će dati bitan doprinos stvaranju uslova za upućivanje, po stupanju Protokola na snagu, poziva Crnoj Gori da pristupi Sjevernoatlantskom ugovoru i postane članica NATO-a”, kaže se u saopštenju Vlade Hrvatske
3 komentar(a)
Miro Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Miro Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 06.07.2016. 17:18h

Donošenjem Zakona o potvrđivanju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u, Hrvatska će dati bitan doprinos stvaranju uslova za upućivanje poziva Crnoj Gori da postane članica Alijanse, ocijenjeno je na današnjoj sjednici hrvatske Vlade.

U saopštenju objavljenom na sajtu Vlade navodi se da je ministar vanjskih i evropskih poslova Miro Kovač predstavio Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore.

On je kazao da Hrvatska snažno podržava daljnje proširenje NATO-a, čime direktno jača i vlastitu nacionalnu sigurnost.

„Naročito podržavamo članstvo Crne Gore u NATO-u jer će isto doprinijeti jačanju sigurnosti i stabilnosti u Jugoistočnoj Europi“, naglasio je Kovač.

U saopštenju se podsjeća da je na sastanku ministara vanjskih poslova NATO država članica, 19. maja u Briselu potpisan Protokol uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Crne Gore.

“Donošenjem Zakona o potvrđivanju Protokola, Hrvatska će dati bitan doprinos stvaranju uslova za upućivanje, po stupanju Protokola na snagu, poziva Crnoj Gori da pristupi Sjevernoatlantskom ugovoru i postane članica NATO-a”, kaže se u saopštenju.

Na sjednici je ocijenjeno da postoji naročito opravdani interes da Hrvatska što skorije okonča svoje unutarnje procedure.

Bonus video: