DPS I DF SLOŽNI: Sad neće smjenu Radulovića i Simovića

To je potvrdio i šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović, koji je “Vijestima” kazao da je DPS povukao inicijativu za smjenu Radulovića, te da su i oni odustali od svoje
92 pregleda 24 komentar(a)
Milutin Simović, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Milutin Simović, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.07.2016. 14:38h

DPS i DF odustali su od posebnih inicijativa Skupštini da se smijene njeni potpredsjednici Milutin Simović i Branko Radulović, što znači da će oni vjerovatno ostati do kraja njenog mandata. Inicijative za smjenu Simovića (DPS) i Radulovića (DF) neće se razmatrati do kraja jula kada se završava redovno proljećno zasjedanje parlamenta.

“Vijesti” iz više izvora u parlamentu saznaju da su oba kluba odustala od inicijativa koje su podnijeli u maju ,nakon verbalnog sukoba premijera Mila Đukanovića sa poslanicima DF nekoliko dana prije ulaska opozicionih ministara u izvršnu vlast.

To je potvrdio i šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović, koji je “Vijestima” kazao da je DPS povukao inicijativu za smjenu Radulovića, te da su i oni odustali od svoje.

“Naša inicijativa je bila u znak protesta DPS-a zbog pokušaja da smijeni Radulovića kome je to mjesto pripalo na predlog opozicije. DPS je njihovu povukao, pa mi na našu nijesmo inicirali, a svejedno ona nije imala većinu da se uvrsti u dnevni red,” kazao je Đukanović.

Šef kluba DPS-a Milutin Simović za “Vijesti” nije želio da odgovori na pitanja zašto nema rasprave o inicijativi za smjenu Radulovića i zašto su od nje odustali.

DPS je zajedno sa poslanicima Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Bošnjačke stranke podnio incijativu 16. maja.

Obrazložili su da to rade zbog nedostojnog i nedoličnog ponašanja Radulovića. Simović je tada izjavio da će “odnos ostalih poslanika prema toj inicijativi pokazati mnogo toga“. DF je incijativu za smjenu Simovića podnio 27. maja zbog nedoličnog predstavljanja institucije i sumnje za učešće u koruptivnim radnjama.

Prema informacijama “Vijesti” na sastancima kolegijuma Skupštine, kada je dogovaran dnevni red, niko iz DPS-a i DF-a nije tražio da se inicijative uvrste u raspravu.

Bonus video: