Rade Bojović napustio URA

Bojović se zalagao da URA nastupi samostalno na izborima, dok je većina članova bila suprotnog mišljenja
295 pregleda 46 komentar(a)
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Rade Bojović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.07.2016. 15:37h

Rade Bojović je napustio Građanski pokret URA.

Bojović se zalagao da URA nastupi samostalno na izborima, dok je većina članova bila suprotnog mišljenja.

"Žao nam je što je g. Bojović odlučio da istupi i želimo da mu se zahvalimo za dosadašnji doprinos koji je dao Građanskom pokretu URA. Za razliku od velike većine članova Koordinacionog i Centralnog odbora URA, koji se zalažu za objedinjavanje građanskih opozicionih snaga i formiranje građanske koalicije, g. Bojović je smatrao da URA po svaku cijenu treba samostalno da nastupi na narednim parlamentarnim izborima", naveo je član Koordinacionog odbora URA Neđeljko Rudović.

Rudović je naveo da je sa Bojovićem i manjim brojem članova organa URA to glavna razlika i odnosi se na praktične politike, ali ne i na strateške ciljeve.

"Vjerujemo da će to i g. Bojović potvrditi, kao i da je itekako bilo prostora da se u Građanskom pokretu URA, u okviru demokratskih procedura, svi bore za svoje uvjerenja. Tim prije što ne postoje strateške razlike i što smo politički istomišljenici koji se nijesu dobro razumjeli u pogledu ostvarivanja praktične politike. Građanski pokret URA se sa Radom Bojovićem ne rastaje kao sa političkim protivnikom nego kao sa čovjekom koji je različito od nas vidio korake za dolazak do političkih promjena u Crnoj Gori. Vjerujemo da ćemo se ponovo sresti na našem putu kreiranja ambijenta za bolju Crnu Goru", zaključuje Rudović.

Bonus video: