Vučurović: CEDEM pokušava anulirati rast podrške građana DF-u

Portparol NOVE tvrdi da "američka ambasada vidi da se pred njenim očima ruši projekat u koji su uložili ne samo novac nego i kompletnu agenturnu mrežu "
4 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2016. 13:49h

Ambasada SAD u Crnoj Gori je ekspresno reagovala nakon jučerašnje ankete NSPM-a i preko svoje lokalne agenture u Podgorici brže bolje sklepala neko ,,istraživanje’’ kojim očajnički želi da spasi svoje uzdrmane interese, koji su, inače, suprotni interesima ogromne većine građana naše zemlje, saopštio je Jovan Vučurović, portparol Nove srpske demokratije i funkcioner DF-a.

"Namjera ove današnje lakrdije koju je sproveo CEDEM je da se ovakvim podmetanjima, prije svega, pokuša anulirati rast podrške građana Demokratskom frontu, i činjenica da trenutno preko 22 odsto građana podržava ovaj savez i taj procenat raste, dok sa druge strane drastično pada rejting DPS-a. Takođe, bijes američke ambasade, pošto će značaj briselske administracije uskoro značajno biti redukovan, usmjeren je i ka činjenici da se skoro dvije trećine građana protivi učlanjenju Crne Gore u NATO i sankcijama koje je Đukanovićeva vlada uvela Rusiji", navodi se u saopštenju.

Vučurović dodaje da se ovom anketom pokušavaju održati u političkom životu oni strankoidi iz tima B kojima upravlja ambasada SAD, a koje su izdali opoziciju i po nalogu se stavili na raspolaganje kriminalnom režimu Mila Đukanovića.

"Na takve ozbiljni građani gledaju sa prezrenjem, i njima, ukoliko nešto ne urade da povrate srozano dostojanstvo, sleduje potpuna marginalizacija. Ta marginalizacija će ići do tih granica da ni Đukanović, iako je obećao, neće htjeti da ih uzme u koaliciju, jer ankete pokazuju da vladu tzv. izbornog povjerenja podržavaju jedino glasači DPS. A Milo Đukanović uzima u izbornu koaliciju samo one koji donose glasove, a za podršku Vladi uzima one posrnule poslanike preletače koji su izdali liste na kojima su birani."

On tvrdi da "američka ambasada vidi da se pred njenim očima ruši projekat u koji su uložili ne samo novac nego i kompletnu agenturnu mrežu koja je iz tajnosti izvedena na javnu scenu kako bi otvoreno podržala projekat uništavanja tradicije i istinskih vrijednosti Crne Gore i gurnula je u nepoznato, u nešto što nikada nije bio njen civilizacijski krug".

"Zato su im ovakva lažna istraživanja, spinovanja, podvale i zloupotreba lakomih i bezobzirnih političara bez stava i ideje, jedini preostali alat sa kojim vjeruju da mogu ovu bespoštednu bitku dovesti do kraja. Ali, na njihovu žalost, Crna Gora se probudila i prepoznala one koji su angažovani od strane ambasade i snažno stala iza političara i programa koji su isključivo okrenuti interesima građana CG a ne interesima stranaca. Nas nimalo neće obeshrabriti to što ankete bilježe visok rejting nekih medijskih adresa koje su zasad uspjele da prikriju svoj sofisticirani rad za režim, pa veliki broj građana vjeruje u njihov profesionalizam i nezavisnost. Naš posao je da iz Skupštine CG, u direktnom prenosu, bez ikakve censure uredništva, kao i u direktnim razgovorima sa našim pristalicama na terenu, tu prevaru koju su osmislile ambasade raskrinkamo i saopštimo punu istinu svakom slobodnomislećem građaninu Crne Gore", zaključuje Vučurović.

Bonus video: