Rajnke predala akreditivna pisma Đukanoviću: Ponosmo stojimo uz Crnu Goru kao saveznika

"Radujem se što ću sa crnogorskim vlastima i građanima Crne Gore raditi na jačanju veza između naših ponosnih država", kazala je Rajnke
1241 pregleda 6 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Twitter
Sa današnjeg sastanka, Foto: Twitter
Ažurirano: 20.12.2018. 15:17h

Džudi Rajzing Rajnke nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori, predala je danas na Cetinju akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Ona je četvrti američki ambasador u Crnoj Gori nakon obnavljanja nezavisnosti 2006. godine.

Kako se navodi u saopštenju ambasade na sastanku sa Đukanovićem, nakon zvanične ceremonije, Rajnke je pohvalila posvećenost Crne Gore slobodi i demokratiji, koja je učvršćena pristupanjem Crne Gore NATO-u 2017. godine. Ambasadorka Rajnke je pozdravila kontinuiranu saradnju sa Crnom Gorom kao važnim saveznikom Sjedinjenih Država.

"Sjedinjene Države s ponosom stoje uz Crnu Goru kao prijatelja, partnera i saveznika", kazala je ambasadorka Rajnke.

"Radujem se što ću sa crnogorskim vlastima i građanima Crne Gore raditi na jačanju veza između naših ponosnih država".

Ona je najavila kao svoj ključni prioritet američku podršku daljoj integraciji Crne Gore u evroatlantske institucije. Obećala je, takođe, da će raditi na širenju ekonomskih mogućnosti između Crne Gore i SAD kroz saradnju u suzbijanju korupcije, povećanje trgovine i privlačenje američkih investicija.

Ambasadorka je naglasila i potrebu jačanja veza među građanima dvije zemlje kao osnove prijateljstva Crne Gore i SAD, poručeno je u saopštenju ambasade SAD u Podgorici.

Bonus video: