Bošković: Rješavanje stambenih pitanja krakateristika odgovorne politike

"Maliciozni pokušaji da se javnosti prikaže na pogrešan način nastojanja države da jača resurse i kadrove različitih sistema vlasti je samo još jedan propali politički manevar da sve što je pozitivno i dobro u Crnoj Gori se prikaže u negativnom svijetlu"
21 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Predrag Bošković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.06.2016. 09:37h

Rješavanje stambenih pitanja građana Crne Gore, među kojima su i državni službenici, namještenici, socijalno ugrožene kategorije karakteristika je odgovorne politike države kao što je Crna Gora i odvijala se na isti način decenijama, rekao je predsjednik Komisije za stambena pitanja Vlade Predrag Bošković.

On je kazao da pojedinici koji svojim radom, zalaganjem i rezultatima dopirnose razvoju društva u različitim sferama imaju podršku Vlade Crne Gore u rješavanju stambenog pitanja, jer je to obaveza svakog odgovornog i uređenog sistema.

Bošković je rekao je svih godina Vlada tom posvećivala veliku pažnju u skladu sa svojim mogućnostima

"Maliciozni pokušaji da se javnosti prikaže na pogrešan način nastojanja države da jača resurse i kadrove različitih sistema vlasti je samo još jedan propali politički manevar da sve što je pozitivno i dobro u Crnoj Gori se prikaže u negativnom svijetlu", kaže se u reagovanju Boškovića.

On je naveo da je jačanje vladavine prava i stvaranje pravne države jedan od prioriteta aktuelne vlade, i da je normalno da nagomilani problemi u sudovima i tužilastvu budu prvi riješeni.

Prema Boškovićevim riječima, Vlada će i u narednom periodu prioritet staviti na ove institucije.

"Svi vaši pokušaji neće pokolebati Vladu Crne Gore da nastavi sa aktivnostima vezano za rješavanje stambenih pitanja državnih službenika, namještenika, predstavnika pravosuđa, zdravstvenih, prosvjetnih radnika i naravno socijalno ugroženih kategorija i raseljenih lica", kazao je Bošković.

On je poručio da Vlada kao odgovorna ima jasno definisane ciljeve koji su usmjereni na jačanje vladavine prava, ali i socijalnih i ekonomskih prava.

Bonus video: