Bokeški forum traži besplatne udžbenike za prvake

Besplatni udžbenici, prema predlogu te stranke, obezbjedili bi se i za sve učenike koji pripadaju porodicama kod kojih više od jednog djeteta pohađa osnovnu školu
0 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Ažurirano: 23.06.2016. 12:53h

Odbornik Bokeškog Foruma u Skupštini opštine Tivat doc. dr Andrija Petković uputio je juče predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Novoselu i gradonačelnici prof. dr Snežani Matijević, predlog odluke po kojoj bi se đacima obezbjedili besplatni udžbenici u narednoj školskoj godini.

“Tražimo da se odbornici o ovom predlogu izjasne na narednoj sjednici SO zakazanoj za 28.jun. U Predlogu odluke traži se da se za potrebe učenika prvih razreda svih osnovnih škola na teritoriji Opštine Tivat, obezbjede za školsku 2016/17. godinu besplatni udžbenici. Takođe, besplatni udžbenici trebali bi da se obezbjede i svim učenicima osnovnih škola čiji roditelji ili staratelji imaju mjesečna primanja manja od vrijednosti jedne mjesečne potrošačke korpe u Crnoj Gori.”- saopštio je BF.

Besplatni udžbenici, prema predlogu te stranke, obezbjedili bi se i za sve učenike koji pripadaju porodicama kod kojih više od jednog djeteta pohađa osnovnu školu. “Sa nadom da će konačno i u Tivtu, kao što je to bio slučaj prošle godine u svim primorskim opštinama, izuzev Tivta, prema đacima i njihovim roditeljima biti zadovoljeni kriterijumi socijalne pravde, iščekujemo pozitivan ishod.”- zaključuje se u saopštenju BF.

Bonus video: