Đukanović: Davaćemo pola plate za akcije DF-a

On je saopštio da DF neće učestvovati u radu Odbora za praćenje izbornih propisa
63 pregleda 12 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.06.2016. 12:47h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) davaće po pola plate za akcije tog političkog saveza, rekao je funkcioner DF-a, Milutin Đukanović.

On je, komentarišući navode da su plate poslanika visoke, rekao da je to tačno i dodao da DF nije glasao za taj Zakon i javno je saopštavao da je protiv njega.

Đukanović je podsjetio da su poslanici DF-a ranije izdvajali 40 odsto plate kako bi pomogli proteste i funkcionisanje tog političkog saveza.

„Mi smo odlučili da, zbog povećanja plata, u narednom periodu izdvajamo po 50 odsto plate kako bi pospješili akcije DF-a“, kazao je Đukanović na konferenciji za novinare.

On je saopštio da DF neće učestvovati u radu Odbora za praćenje izbornih propisa.

Đukanović je objasnio da neće učestvovati u njegovom radu, jer Odbor predstavlja nastavak političkog dijaloga. „DF nije učestvovao i ne želi da učestvuje u političkom dijalogu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)“.

Đukanović je saopštio da neće učestvovati ni u radu Komisije za kontrolu biračkog spiska koju predlaže Ministarstvo unutrašnjih poslova.

On je ocijenio da je Komisija pod kontrolom premijera Mila Đukanovića.

Đukanović je ponovio stav DF-a da je trenutna elektronska identifikacija birača apsolutno neprimjenjiva i nefunkcionalna.

On je najavio da će sjutra učestvovati u radu Skupštine kako bi pokazali, kako je kazao, zbog čega Crna Gora ne može da postane članica NATO-a i da bilo koja odluka u vezi sa Alijansom mora biti donesena na referendumu.

„Mi imamo istraživanje javnog mnjenja koje pokazuje da više 60 odsto građana Crne Gore protiv učlanjenja države u NATO“, saopštio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, tvrda politika vladajuće strukture da se odluka o učlanjenju u NATO donese u parlamentu dovoljno govori o tome da, kako je kazao, i oni znaju da nemaju podršku građana.

Na pitanje da kako bi se izlazak funkcionera DPS-a, Svetozara Marovića iz te partije mogao odraziti na rejting te partije, Đukanović je ocijenio da Marović na taj način pokušava da pomogne DPS-u.

„Njegovi bliski saradnici i čak neka rodbina bila je na sjednici opštinskog odbora DPS-a. Očigledno je da će ovi koji su osuđeni i protiv kojih se vodi proces najaktivnije učestvovati u kampanji da pomognu DPS-u, jer vjerovatno imaju neka obećanja ukoliko DPS ponovo pobijedi, a od tih njihovih kazni ko zna šta će biti“, naveo je Đukanović.

Bonus video: