Bečić: Dok njegov brat troši 10,5 miliona, Đukanović se smije građanima u lice

"Danas imamo praktično 10.000 više nezaposlenih, rasprodatu i zaduženu Crnu Goru, uništenu srednju klasu i mladost koja odlazi, Đukanović nam govori da smo rame uz rame sa Monte Karlom", kazao je između ostalog Bečić
0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.06.2016. 12:47h

Jučerašnja izjava predsjednika DPS-a upućena građanima Herceg Novog, Budve i cjelokupne Crne Gore predstavlja vrhunac licemjernog odnosa čovjeka koji je izgubio svaki osjećaj za realnost, čovjeka koji je simbol uništavanja sopstvenog naroda za svoj račun i račun privilegovanih pojedinaca iz tajkunskog i kriminalnog miljea, i čovjeka koji žestoko potcjenjuje inteligenciju građana Crne Gore, saopštio je danas Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore

Premijer Milo Đukanović je juče u Herceg Novom rekao da je Crna Gora danas destinacija koja može da stane rame uz rame Monte Karlom ili San Tropeom.

"Dok njegov brat troši 10,5 miliona koje nam je, kao građanima, oteo iz džepa u slučaju "Limenka", Đukanović se smije u lice građanima i saopštava nam da je gorivo luksuz, da smo zemlja sa najvećim ekonomskim rastom Evrope, da su nam plate i penzije porasle 100 odsto Umjesto da podnese odgovornost zašto umjesto 40.000 hiljada novih radnih mjesta koje je obećao 2012. godine, danas imamo praktično 10.000 više nezaposlenih, rasprodatu i zaduženu Crnu Goru, uništenu srednju klasu i mladost koja odlazi, Đukanović nam govori da smo rame uz rame sa Monte Karlom. U trenucima kada se bolnica u Meljinama nalazi u nikada težoj situaciji, kada su gotovo svi privatizacioni ugovori doživjeli krah na području opštine Herceg Novi, Đukanović govori o ekonomskom progresu. Dok u Budvi, u kojoj je za prethodnih nekoliko godina zahvaljujući njemu i njegovim saborcima učinjen urbanistički, finansijski i moralni genocid, on kaže da nudi jednu novu perspektivu ovom gradu", istakao je Bečić.

On je dodao da je vrhunac političke i svake druge dezorijentacije Đukanovića, dokaz da se radi o političaru prošlosti, je konstatcija da DPS nema veze sa kriminalnim i korupcionaškim aktivnostima u Budvi.

"I ko nam to kaže? Šef šefa organizovane kriminalne grupe koji je i dan danas druga figura u DPS-u i predsjednik Političkog savjeta. Organizovana kriminalna grupa na čijem čelu se nalazi predsjednik političkog savjeta DPS-a i idejni tvorac te partije i njenog naziva je, po njegovom sopstvenom priznanjuju i iskazima Tužilaštva, brojala blizu 100 članova na području jedne male opštine. Tako da se ne radi o individulanom slučaju, već o desetnama ljudi koji su obavljali najodgovornije funkcije, a koji su i dan danas članovi organa koji rukovode Demokratskom partijom socijalista. Tako da je potpuno jasno da je šef šefa i članova organizovane kriminalne grupe upravo Đukanović. On ih je birao, čuvao, sa njima radio i dijelio plijen svih ovih godina. I na kraju smo čuli kako šef šefa organizovane kriminalne grupe najavljuje kako će oni pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Budvi. Jeftino, mlako i providno samohrabrenje", kazao je Bečić.

predsjednik Demokrata tvrdi de je i najvećem političkom laiku jasno, i po stepenu uvjerljivosti izgovorenog, ali i po kadrovskim rješenjima koje je Đukanović delegirao da rukovode opštinom i budvanskim DPS-om, da DPS nema šta da traži na predstojećim lokalnim izborima u Budvi, i da su i oni toga svjesni.

"Umjesto šefova, saradnika, pomagača, podržavalaca organizovane kriminalne grupe, Budvani i Budvanke će izabrati čiste, nove, nekompromitovane i stručne kadrove koji Budvu vole srcem, a ne džepom. Ljude koji imaju konkretan Program, zdrave ideje i moderan pristup. Ko god prati prilike u Budvi, bez obzira na kojoj strani bio, nema dilemu da će se u Budvi sigurno promijeniti vlast nakon narednih izbora i da će DPS ubjedljivo izgubiti na istim, jer oni koji su uništili i devastirali Budvu moraju otići tamo gdje im je mjesto", zaključio je Bečić.

Bonus video: