NOVA: Vlada tzv. izbornog povjerenja realzuje diskriminaciju i asimilaciju srpskog naroda u CG

GO Nove srpske demokratije je zaključio da treba intenzivirati kampanju protiv, kako su kazali, nasilnog i prevarnog pristupanja Crne Gore u NATO
10 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Nova srpska demokratija, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.06.2016. 13:57h

Glavni odbor (GO) Nove srpske demokratije (NOVA) zaključio je danas da je neophodno nastaviti snažan pritisak na aktuelnu vlast, koristeći razne metode vaninstitucionalnog i institucionalnog djelovanja, kako bi se izborili za slobodne i fer izbore.

GO je zaključio da treba intenzivirati kampanju protiv, kako su kazali, nasilnog i prevarnog pristupanja Crne Gore u NATO.

“Snažno afirmisati politiku Demokratskog fronta (DF) kao najjače, najorganizovanije i jedine istinske opozicione političke grupacije”, saopšteno je iz NOVE nako sjednice GO.

Zaključeno je da treba nastaviti organizaciono jačanje NOVEe, posebno uključujući u politički život što veći broj novih članova, naročito žena i mladih ljudi.

“Izvršiti pripreme da se u najkraćem vremenskom periodu, u svim gradovima organizuju nove tribine, susreti i razgovori sa građanima, predstavnika NOVE i DF”, kaže se u saopštenju.

GO je ocijenio da je DF upornim i višemjesečnim protestima prisilio aktuelni režim na promjenu postojećeg stanja apsolutnog i nekontrolisanog vladanja i suštinski učinio neodrživim položaj Vlade Crne Gore.

Ocijenjeno da je istovremeno ostatak “tadašnje opozicije” odlučio da prihvati poziv predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića i učestvujući u rekonstrukciji postojećeg kabineta omogući nastavak vladanja premijera Mila Đukanovića.

Ocjenjuje se da je ulazeći u vlast a odbacujući ponudu DF-a vezano za nastavak protesta, “obaranje kompromitovane vlasti i izbor nove prelazne Vlade koja bi pripremila i organizovala naredne izbore, oni su prestali da budu opozicija i postali su dio režima”.

“Vlada tzv. izbornog povjerenja programski realizuje ranije definisanu politiku čiji su konkretni ciljevi pristupanje NATO-u, otvorena diskriminacija i nasilna asimilacija srpskog naroda u Crnoj Gori, otimanje preostalih resursa ove zemlje i servilno služenje zapadnim centrima moći”, ocijenio je GO Nove.

NOVA je, kako su kazali, protivnik ne samo ove vlasti nego i takvog načina rezonovanja po kome političke stranke prihvataju da se sve bitne odluke za ovaj narod i ovu zemlju donose “tajno u NATO štabovima, a položaj političara zavisi od servilnosti koju pokažu u odnosima sa predstavnicima pojedinih ambasada ili njihovih lokalnih agentura u Crnoj Gori”.

GO je ocijenio da je DF, kao jedina opoziciona grupacija koja nije pregovarala i potpisivala sporazume sa režimom ili ušla u koaliciju sa DPS-om, ima posebnu obavezu prema opozicionim biračima.

“NOVA srpska demokratija, kao najjači konstituent DF-a, ima dodatnu odgovornost za nastavak borbe koju smo započeli prije više od godinu dana kada smo donijeli odluku o organizaciji protesta i vaninstitucionalnim metodima borbe protiv režima", navodi se u saopštenju.

Bonus video: