Sekulić: Činjenica da kasnimo ne znači da smo bilo šta propustili kada su u pitanju parlamentarni izbori

Sekulić je naveo da očekuje da će u sastav tog tijela ući predstavnici svih parlamentarnih stranaka
59 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2016. 13:35h

Odbor za praćenje primjene zakona i drugih propisa od značaja za uspostavljanje izbornog povjerenja biće brzo uspostavljen, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić, navodeći da očekuje da će u sastav tog tijela ući predstavnici svih parlamentarnih stranaka.

On je ocijenio da to što odbor još nije uspostavljen nije nikakva prepreka.

„S obzirom na to da do izbora imamo četiri mjeseca, činjenica da odbor nije u funkciji nije nikakava prepreka i vjerujem da, uz sve uvažavanje njegove nadležnosti, on neće imati previše posla u narednom periodu“, kazao je Sekulić agenciji MINA.

On je dodao da je to iz razloga što je, po zakonu, Državna izborna komisija ta koja se najviše bavi izborima.

Sekulić je poručio da će DPS dati svoj doprinos u radu odbora.

„Činjenica da kasnimo ne znači da smo bilo šta propustili kada su u pitanju parlamentarni izbori u oktobru“, smatra Sekulić.

Uspostavljenje Odbora će se, kako vjeruje, brzo privesti kraju.

Sekulić, kako je kazao, vjeruje da neće biti onih političkih subjekata koji će bojkotovati rad odbora. „Odnosno mislim da je interes svih predstavnika političkih partija da imaju članove u tom tijelu“.

„Bez obzirira na to da li će predstavnici svih parlamentarnih partija učestvovati i pristati da budu njegovi članovi, vjerujem da će Odbor imati kapacitet za rad“, kazao je Sekulić.

Bonus video: