Pajović i Pahor: Crna Gora je sidro stabilnosti na Balkanu, danas je veliki dan

Pajović je istakao da je Crna Gora posljednjim političkim procesima i formiranjem Vlade izbornog povjerenja, otvaranjem Vlade za opozicione predstavnike, pokazala da na demokratski način može rješavati političke izazove u svom društvu, kao odgovorna članica
8 komentar(a)
Darko Pajović, Borut Pahor, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Borut Pahor, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 08.06.2016. 13:03h

Crna Gora je sidro stabilnosti na Balkanu, saopšteno je na sastanku predsjednika parlamenta Darka Pajovića i predsjednika Slovenije Boruta Pahora, i ocijenjeno da je danas veliki dan za Crnu Goru, region i NATO.

Pajović i predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i dijasporu, Miodrag Vuković, tokom zvanične posjete Sloveniji, prisustvovali su Svečanoj sjednici Državnog Zbora Slovenije, prve članice Evropske unije (EU) koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Tokom sastanka sa Pahorom, delegacija Skupštine Crne Gore zahvalila je na prijateljskoj podršci Slovenije, koja je na svim značajnim međunarodnim adresama isticala značaj članstva Crne Gore u ovom momentu.

„Tokom razgovora Pajovića i Pahora ocijenjeno je da je danas veliki dan za Crnu Goru, region, kao i za Alijansu. Potvrđeno je da je Crna Gora sidro stabilnosti na Balkanu i država koja se približava svom cilju, punopravnom članstvu u Alijansi“, saopšteno je iz Skupštine.

Sagovornici su se, kako se navodi, saglasili da NATO promoviše demokratske vrijednosti i podstiče konsultacije i saradnju u cilju izgradnje povjerenja i sprječavanja konflikta i nereda.

Pajović je istakao da je Crna Gora posljednjim političkim procesima i formiranjem Vlade izbornog povjerenja, otvaranjem Vlade za opozicione predstavnike, pokazala da na demokratski način može rješavati političke izazove u svom društvu, kao odgovorna članica.

„Sagovornici su izrazili nadu da će ubrzo moći zajedno da slave još jednu ratifikaciju, koja će se ticati punopravnog članstva Crne Gore u EU“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: