Šehović pisao Daniloviću: Predložite Vladi raspuštanje SO Gusinje

Poslanik Socijaldemokrata je podsjetio da je Vlada Crne Gore na sjednici od 21. aprila 2016. godine donijela Odluku o upozorenju skupštini opštine Gusinje, kojom je obavezala da u roku od 15 dana održi sjednicu i usvoji odluku o budžetu opštine
56 pregleda 1 komentar(a)
Damir Šehović, Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.06.2016. 10:01h

Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da predloži Vladi Crne Gore raspuštanje skupštine opštine Gusinje.

"Pozivam Vas da u skladu sa članom 125 Zakona o lokalnoj samoupravi ispunite Vašu zakonsku obavezu i da u najskorijem roku predložite Vladi Crne Gore raspuštanje skupštine opštine Gusinje, kako biste na taj način stvorili preduslove za raspisivanje lokalnih izbora", piše u Šehovićevom pismu.

Poslanik Socijaldemokrata je podsjetio da je Vlada Crne Gore na sjednici od 21. aprila 2016. godine donijela Odluku o upozorenju skupštini opštine Gusinje, kojom je obavezala da u roku od 15 dana održi sjednicu i usvoji odluku o budžetu opštine, kao i druge odluke značajne za nesmetano funkcionisanje opštine i uredno izvršavanje zakonom utvrđenih obaveza.

"Kako ni nakon Vladinog upozorenja skupština opštine Gusinje nije održana, a samim tim nijesu stvorene mogućnosti za njeno zakonito funkcionisanje, podsjećam Vas da ste po zakonu dužni da predložite Vladi njeno raspuštanje. To je neophodan preduslov za hitno raspisivanje izbora koje bi nakon toga trebalo da uslijedi, a koji predstavljaju potreban uslov za prevazilaženje nagomilanih problema sa kojima se ova opština već duže vrijeme suočava", navodi se u pismu Šehovića.

On je istakao da mještanima Gusinja treba omogućiti da na izborima biraju vlast koja će znati da iskoristi brojne komparativne prednosti kojima ovaj kraj obiluje.

"Pa bi svako odugovlačenje raspuštanja skupštine ove najmlađe opštine u Crnoj Gori bilo u direktnoj suprotnosti sa njihovim interesima, a značilo bi i podsticanje i odobravanje nezakonitog rada u koju je opština Gusinje već zapala. Siguran sam da ste kao resorni ministar svjesni svoje zakonske obaveze i da ćete je već na prvoj narednoj sjednici Vlade ispuniti", zaklučuje Šehović u pismu.

Bonus video: