Bojanić zove ministra na odbor: I Šehović da podrži saslušanje Brajovića

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić uputio inicijativu da Odbor za ekonomiju, finansije i budžet sasluša Brajovića i Obradovića
107 pregleda 39 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Mladen Bojanić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.06.2016. 06:01h

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić tražiće saslušanje ministra saobraćaja i lidera Socijaldemokrata Ivana Brajovića kao i direktora Direkcije Željeznice Nebojše Obradovića na Odboru za ekonomiju.

Bojanić je ranije iznio dokaze da je Direkcija Željeznice plaćala skupove SD-a u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Nezavisni poslanik je kompletnu dokumentaciju o tom slučaju proslijedio Vrhovnom državnom tužilaštvu, Državnoj revizorskoj instituciji i Agenciji za sprečavanje korupcije.

On je ranije naveo da će navedene institucije imati lak i jednostavan posao da provjere sve dokaze, pa treba očekivati brzo procesuiranje i sankcionisanje svih odgovornih lica

Bojanić je kazao da očekuje da će njegovu inicijativu za saslušanje Brajovića i Obradovića Odbor za ekonomiju jednoglasno podržati.

“Očekujem da će to podržati i zamjenik predsjednika Odbora Damir Šehović”, rekao je Bojanić.

Bojanić je novinarima pokazao račun iz hotela “Ramada” koji se odnosi na zakup konferencijske sale i druge troškove koji su nastali 14. januara 2016. godine, koji se prvo odnosi na SD Crne Gore pa kasnije na Direkciju za zeljeznicu.

Iznos računa je 389,25 eura. Gradski odbor SD imao je izbornu konvenciju 14. januara u hotelu “Ramada”, za šta postoje podaci i fotografije na njihovom sajtu i Fejsbuk profilu. Bojanić je tužilaštvu dostavio i izvod iz državnog trezora, koji se takođe odnosi na Ministarstvo saobraćaja Direkcija za željeznice, od 565 eura za troškove prema hotelu “Ramada”.

Na računu je datum od 23. jula 2015. godine, a sjednica inicijativnog odbora SD glavnog grada bila je u hotelu “Ramada” dan ranije. Dostavio je i prepisku od 20. januara u kojoj iz uprave hotela odgovaraju na raniji zahtjev funkcionera SD-a i savjetnika potpredsjednika vlade Vujice Lazovića, Emila Durumbašića od 13. januara a u kojem se navodi da je on tražio da se određeni računi prebace na Direkciju za željeznice.

Bonus video: