Popovića mijenja neko od ministara?

Profesor Milenko Popović potvrdio je da napušta funkciju ministra iz zdravstvenih razloga, tri sedmice nakon imenovanja
80 pregleda 17 komentar(a)
Milenko Popović, Foto: Filip Roganović
Milenko Popović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.06.2016. 05:37h

Demos, URA i SDP nisu se sinoć usaglasili oko predloga za novog ministra poljoprivrede nakon što je Milenko Popović najavio da će podnijeti ostavku na tu funkciju.

Izvor sa sastanka tri partije rekao je “Vijestima” da će Demos, URA i SDP vjerovatno predložiti da resor poljoprivrede i ruralnog razvoja preuzme neko od opozicionih ministara, kako se ne bi gubilo vrijeme u kontroli izbornog procesa.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, profesor Milenko Popović juče je, tri sedmice nakon zvaničnog imenovanja u parlamentu, najavio da će podnijeti ostavku na tu funkciju, a to je potvrdio “Vijestima”.

On je naveo da odlazi za funkcije iz zdravstvenih razloga.

''Tačno je da podnosim ostavku iz zdravstvenih razloga. Ne radi se o ozbiljnom problemu, niti idem u inostranstvo na operaciju", saopštio je Popović "Vijestima".

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović je kazao da očekuje da će što hitnije, "na nivou dijaloga u opoziciji", naći novog kandidata za ministra poljoprivrede, i da očekuje da će imati podršku Popovića koju je i najavio.

Popovića su predložili SDP, URA i Demos. To je urađeno nakon što je premijer Milo Đukanović odbio njihovog kandidata Milorada Vujovića za tu poziciju. Popović je prvobitno predlagan za potpredsjednika Vlade. Skupština ga je izabrala 16. maja za ministra poljoprivrede, a Vujovića za vicepremijera. Popović je preuzeo resor Petra Ivanovića koji je izabran za potpredsjednika Vlade.

Pored Popovića, Danilovića i Vujovića, opozicioni ministri u Vladi su funkcioner SDP-a Raško Konjević koji je preuzeo resor finansija od Radoja Žugića, i Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) koji je na predlog URA imenovan za ministra rada i socijalnog staranja. Prije njega tu funkciju je pokrivala Zorica Kovačević iz DPS-a.

Pored opozicionih ministara, očekuje se da bi na mjesto potredsjednice Vlade mogla biti imenovana i funkcionerka Pozitivne Azra Jasavić.

Bonus video: