SD: Mubera Kurpejović nova poslanica u državnom parlamentu

Kurpejović je u utorak izabrana za poslanicu umjesto Raška Konjevića, koji je podnio ostavku, nakon što je izabran za ministra unutrašnjih poslova
402 pregleda 19 komentar(a)
Mubera Kurpejović, Foto: Zoran Đurić
Mubera Kurpejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2016. 09:32h

Pravno i političko nasilje treba da služi na obraz onima koji su u svojim posljednjim političkim trzajima i radi neuspjelog pokušaja privatizacije institucije bili spremni da unize dignitet parlamenta, saopštili su Socijaldemokrate Crne Gore.

Navodi se da je pravda na sreću demokratske Crne Gore zadovoljena i da je Mubera Kurpejović nova poslanica Socijaldemokrata Crne Gore u državnom parlamentu.

Kurpejović je u utorak izabrana za poslanicu umjesto Raška Konjevića, koji je podnio ostavku, nakon što je izabran za ministra unutrašnjih poslova.

Socijaldemokrate navode da je, pravnim i političkim nasiljem, prošle godine spriječeno dobijanje poslaničkog mandata istaknute članice SD-a.

"Sve ono što smo govorili, a tiče se raščišćavanja političke scene i razobličavanja verbalnog zalaganja za pravnu državu koje se suštinski ogledalo u gaženju osnovnih ustavnih principa, pokazalo se kao potpuno istinito u veoma kratkom vremenskom periodu", kaže se u saopštenju.

Upozorava se da nije dobro što su pojedini prevaziđeni političari, čija fiktivna moć iščezava, izgubili "obraz u nevolji".

"Socijaldemokrate kao partija drugačije političke kulture pozdravlja spremnost većine političkih subjekata da ne troše više energiju na takve prolazne pojave i usmjeravaju je u pravcu stvaranja uslova za poboljšanje standarda svih građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Bonus video: