Demokrate Nikšić: Zaustavićemo sunovrat grada

"Ukoliko nam građani ukažu povjerenje na narednim izborima u Nikšiću, svim svojim kapacitetima ćemo se truditi da sprovedemo i realizujemo ciljeve našeg programa"
250 pregleda 2 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora
Marko Mitrović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 31.05.2016. 11:46h

Demokratska Crna Gora formirala je Opštinski odbor u Nikšiću.

Član predsjedništva Demokrata Marko Mitrović saopštio je da će ta partija u narednom periodu građanima Nikšića predstaviti sveobuhvatan program.

"Kojim ćemo zaustaviti dalji sunovrat grada Nikšića na svakom polju, a za koji je odgovorna sadašnja destruktivna vlast DPS-a i SDP-a. Ukoliko nam građani ukažu povjerenje na narednim izborima u Nikšiću, svim svojim kapacitetima ćemo se truditi da sprovedemo i realizujemo ciljeve našeg programa i tako stvorimo ambijent u kome će mladi ljudi grada pod Trebjesom rješavati svoja egzistencionalna pitanja, osnivati svoje porodice i graditi svoju budućnost", saopštio je Mitrović.

Dodaje da je osnovni problem Nikšića velika nezaposlenost.

"Težište našeg programa biće na otvaranju novih radnih mjesta kroz podsticaj koncepta lokalnog ekonomskog razvoja, zatim reforma javne uprave, decentralizacija lokalne vlasti u punom obimu, obogaćivanje kulturnog i sportskog života. Otvaranje kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i drugih instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja, kao što su biznis inkubatori, industrijski parkovi i zone industrijskog poslovanja".

Mitrović navodi da će Demokrate raditi i na obogaćivanju kulturnog života u Nikšiću, te da će posebnu pažnju obratiti na razvoj Nikšićkog pozorišta.

"Neprihvatljivo je da grad, u kome je pozorište staro 130 godina, nema svoga zaposlenog glumca, dramaturga, scenaristu, dakle nema sopstvenu produkciju, dok se javnosti plasira priča od strane vlasti kako Nikšić doživljava "kulturni preporod, renesansu". U institucijama kulture, ali i drugim javnim institucijama potrebno je iskorijeniti zapošljavanje po partijskoj liniji. Svaka institucija kulture u Nikšiću predstavlja bazu DPS kadrova koji su tu zaposleni po partijskoj zasluzi od izbora do izbora. Fundamentalno je, kako u kulturi, tako i u drugim oblastima, obezbijediti departizovane državne ustanove i voditi profesionalnu kadrovsku politiku, i samo tako ćemo stvoriti jake i profesionalne institucije u koje će građani imati povjerenja", saopštio je Mitrović.

U saopštenju se, između ostalog, navodi i da je uslov bilo kakvih promjena u Nikšiću odlazak sa vlasti DPS-SDP koalicije.

Bonus video: